fbpx

Voortaan betaal je jouw drankjes op de club met de Racing-betaalkaart

Racing voert vanaf dit seizoen een nieuwigheid in: we vervangen de drankjetons door de elektronische drankkaart.

Met de invoering van de oplaadbare drankkaart stappen we een nieuw tijdperk in. Een aantal clubs heeft deze (noodzakelijke) stap al gezet, Racing kan niet langer achterblijven.

Je hoeft voortaan dus geen cash geld meer mee te nemen om drankjetons te kopen en je hoeft al die jetons niet meer in je broekzak te stoppen.

Met jouw oplaadbare drankkaart koop je jouw drankjes in het chalet en de jeugdbar.

In het chalet staan twee terminals waar je kan betalen met jouw kaart, in de jeugdbar staat één betaalterminal. Je legt jouw drankkaart op een betaalterminal, het bedrag van de drankjes zal automatisch van je kaart gaan.

Je drankkaart opladen gebeurt via één van de terminals in het chalet, met jouw bankkaart of Payconiq. In de jeugdbar kun je jouw drankkaart niet opladen.

Als je wil checken hoeveel geld er nog op je drankkaart staat, leg je jouw kaart op een van onze terminals en zie je het saldo verschijnen.

Je kunt jouw drankkaart ook van thuis (of elders, ook op OVK) opladen als je de app “Starnet Cashless” downloadt. Via die app zet je zelf – op een eenvoudige manier – geld op je kaart.

Info/hulp tijdens de fandag op het betaalkaart-standje

Een oplaadbare drankkaart kost 1 euro en heb je voor de rest van je leven. Tijdens de fandag op donderdag 21 juli is de drankkaart zelfs gratis.

Belangrijk om te weten: als je jouw kaart verliest, moet je een nieuwe kopen en ben je het saldo dat op de verloren kaart stond kwijt.

De club beseft dat de stap naar een betaalkaart voor sommige mensen misschien wat ingewikkeld lijkt, maar door het systeem te gebruiken, zal je het snel onder de knie hebben.

Tijdens de fandag zal iemand van het bestuur aan een drankkaart-standje zitten om – indien nodig – je nog eens de uitleg te geven en alles voor te doen.

Jetons inwisselen voor een saldo op de kaart

Heb je nog drankjetons? Geen enkel probleem.

Om de omschakeling van jetons naar de kaart vlot te laten verlopen staat (voorlopig) een aparte kassa ter beschikking, zodat je de waarde van jouw jetons kan laten overzetten op jouw drankkaart.

Tijdens de fandag kun je met jouw jetons alvast terecht aan het drankkaart-standje, waar een bestuurslid je zal helpen.

Jetons kun je inwisselen tot eind september/begin oktober, daarna verliezen ze hun waarde.

Tot slot: door de inflatie is Racing verplicht om de prijzen van de drank te verhogen.

De prijs van bijvoorbeeld een pintje en frisdrank is op Racing al jarenlang 2 euro. Vanaf volgend seizoen zal dit 2,4 euro zijn. Zo wil de club de almaar stijgende kosten onder controle houden.

De oplaadbare Racing-drankkaart ziet er zo uit:

Het programma van de fandag op 21 juli: