fbpx

Vooroorlogse score brengt Racing in ronde 3 van de Croky Cup

Zaterdagavond heeft groen-wit zich geplaatst voor de 3e ronde in het bekertoernooi.

De match tegen reeksgenoot Lille, vorig seizoen in volle coronacrisis uitgeroepen tot kampioen van 1e provinciale Antwerpen, was er eentje om niet snel te vergeten.

Beide trainers lieten hun teams met open vizier spelen en dat leverde spektakel van de bovenste plank op.

Racing startte voortvarend en kwam al na 6 minuten 1-0 voor: Carrez stak de bal diep tot bij Weuts, die met een mooi opwippertje de score opende.

De reactie van Lille liet niet lang op zich wachten, want een minuut later stond het al 1-1 na een schot in de verre hoek.

Het spel bleef heen en weer gaan. Een poging van Carrez moest door Lille op de lijn gekeerd worden en toen een afgeweken bal in de Mechelse 16 voor een bezoekende voet belandde, werd het 1-2.

Maar het beste moest dan nog komen. Net voor de rust poeierde Van der Zyp de bal met zijn linker vanaf ruim 30 meter droog in de winkelhaak: 2-2, een wereldgoal. De sfeermakers in vak F gingen door het dak en kregen bij het rustsignaal een applaus van trainer Dave De Herdt.

Na de rust drukte Racing nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd en was Lille op counteren aangewezen. Een hoekschop leverde een kopkans op voor Weuts en die liet het zich geen twee keer zeggen: 3-2.

Racing combineerde er op los. Na goed een uur legde Heyvaert de bal terug tot bij Doncos, die er 4-2 van maakte. Maar weer antwoordde Lille gevat. Met een aanval door het hart van de Mechelse verdediging werd het 4-3, doelman Bielen was kansloos.

Carrez had nog niet gescoord, maar had nog iets moois in petto. In de 71e minuut vuurde hij op zijn beurt een onhoudbaar schot af dat in de kruising verdween: 5-3. En nog was het niet gedaan, want na aangeschoten hands legde de ref de bal op de stip en milderde Lille tot 5-4.

Die 5-4 was dan ook wel de eindstand, al had het net zo goed nog 6-4 kunnen worden, want nadat Carrez net voor de 16 onderuit gehaald was, borstelde Put een vrije trap op de deklat.

Racing stoot door naar de 3e ronde en ontmoet daarin volgend weekend La Louvière Centre, een club uit 1e amateur.

Doelpunten: 6′ Weuts 1-0, 7′ Van de Vreede 1-1, 37′ Van de Vreede 1-2, 45′ Van der Zyp 2-2, 54′ Weuts 3-2, 61′ Doncos 4-2, 65′ Gerritsen 4-3, 71′ Carrez 5-3, Gerritsen 5-4 (pen)

Racing speelde met: Bielen, Van der Zyp, De Paepe, Van Delm, Bram Kerckhofs, Put, Hmouda (91′ Van der Brempt), Heyvaert, Carrez (81′ Weydisch), Doncos, Weuts