“Voor het eerst kennis gemaakt met de Racing-fans: dit smaakt naar meer”

“Een feestmatch”: met die woorden blikte een aantal Racing-supporters na de verlengingen in Petegem terug op de gewonnen bekerclash.

Met 2-4 plaatste Racing zich ten koste van Sparta voor de 5e ronde van de Croky Cup. Het plannetje van Greg Vanderidt klopte als een bus.

En dat ondanks de afwezigheid van een hele reeks vaste waarden. Denk maar aan Dean Doncos, Nick Spaenhoven, Jens Heyvaert, Jerko Guldix en Nesta Vallez.

Coach, wat een tumultueuze match. Hoe heb jij ze beleefd?

“Dit was nog eens een cupmatch uit de oude doos: doelpunten, strafschoppen, gele kaarten, een rode kaart, verlengingen, passie en strijd, veel animo op en rond het veld…”

“En dat gekruid met een verdiende overwinning voor Racing! Alle credits gaan naar de spelers.”

“Deze groep is enorm leergierig en werkt zich tijdens de trainingen te pletter. Stilaan bereiken we het gewenste niveau op fysiek vlak, dat is momenteel het belangrijkste.”

“Nu is er nog ruimte om op training te werken aan het tactische aspect, maar ook daar ben ik tevreden over de vorderingen die we maken.”

“Ik hoop dat de spelers beseffen dat ze deze trainingsarbeid zullen moeten blijven opbrengen om zichzelf te kunnen belonen tijdens de wedstrijden.”

Dit is ons beste bekerparcours in jaren. Had je dit bewust zo gepland of is de beker nog altijd puur voorbereiding? 

“Onze 3 bekerwedstrijden hebben we gespeeld in functie van de competitie en als voorbereiding, maar wel met de bedoeling om de matchen telkens te winnen.”

“We hadden in Petegem in een andere veldbezetting kunnen spelen en ons helemaal aanpassen aan Petegem, maar ik had de spelers tijdens de week gezegd dat we ons NIET zouden aanpassen.”

Waarom niet?

“Omdat ik overtuigd was van onze kwaliteiten en ik geloof in de spelers hun kunnen.”

“Als je dan ziet wat we gebracht hebben qua mentale weerbaarheid, fysieke inspanningen (met 1 wissel in 120 minuten) en op tactisch vlak kan ik niet anders dan aangenaam verrast zijn.”

De match tegen Lierse Kempenzonen is een leuke beloning, iets om naar uit te kijken?

“Als je begint aan een bekeravontuur is dit – eerlijk gezegd – altijd het doel: de 5e ronde halen om je te meten met een profploeg. Deze eerste doelstelling mogen we dus al afvinken.”

“Tot voor de wedstrijd van Petegem is er bij ons amper over Lierse gesproken, maar het is duidelijk dat dit deel uitmaakte van de motivatie, en dat siert deze jongens ook: ambitie en motivatie.”

De fans zijn enthousiast, merk je dat?

“Laat ons zeggen dat ik als trainer gisteren voor de eerste keer kennis heb gemaakt met de Racing-supporters en eerlijk: dit smaakt naar meer.”

“De fans hebben ervoor gezorgd dat we in de 2e verlenging met 1 man minder op het veld toch nog het verschil gemaakt hebben.”

“De manier hoe ze achter de ploeg stonden was bij momenten indrukwekkend. En dit heeft zeker te maken met de over-mijn-lijk-mentaliteit die de spelers 120 minuten lang toonden. Daar houden de Racing-supporters van.”

Lees ook:
bekerclash tegen Lierse Kempenzonen verschoven naar 2e helft van september
Racing knikkert Sparta Petegem uit de beker
oefenmatch tegen Overijse afgelast