fbpx

Racing knikkert nu ook Sparta Petegem uit de beker

In de beker van België is Racing ook in de 4e ronde als winnaar uit de bus gekomen.

De match op Sparta Petegem beloofde een taaie brok te worden. Petegem is de kampioen van 2e amateur van vorig seizoen, maar besliste geen licentie aan te vragen voor 1e nationale.

De sterkte van de tegenstander en enkele afwezigheden bij Racing speelde groen-wit echter geen parten.

Net voor het kwartier kwam Racing op 0-1 toen Carrez met een geweldig balletje Weuts vond en Ventôse via de lat afwerkte.

Op slag van rusten verdubbelde groen-wit zijn voorsprong toen Carrez een strakke voorzet naar Ventôse stuurde, 0-2.

Na een uur voetbal begon Petegem de druk op te voeren en dat resulteerde een kwartier voor tijd in de 1-2. Een paar minuten voor affluiten kwam de thuisploeg zelfs langszij toen de scheids de bal op de stip legde.

Verlengingen dus, want zo gaat dat vanaf de 4e ronde in de Croky Cup.

In die verlengingen kreeg Ventôse een tweede gele kaart onder de neus geduwd, waardoor Racing met 10 spelers verder moest.

Maar opgeven staat niet in het woordenboek van Greg Vanderidts team. Toen ook Racing een strafschop kreeg, knalde Hmouda die binnen en stond het 2-3.

En nog was het Mechelse feest niet voorbij, want diep in de 2e verlenging voerde Hmouda de score met een lob op tot 2-4.

Na 126 minuten maakte de ref een einde aan de partij: Racing gaat door naar de 5e ronde! Daarin is Lierse uit 1B onze tegenstander.

Racing speelde met: Smet, Mrani, De Paepe, Knollenburg, Wout Kerckhofs, Akarom, Hmouda, Van der Brempt, Carrez, Weuts (75’ Robert) en Ventôse.

imoya