Van der Zyp: “Nu moeten we een reeks proberen neer te zetten”

De 0-4 van Racing in Witgoor deed deugd. Ook bij Nick Van der Zyp.

Groen-wit bemachtigde in Dessel zijn 3e overwinning in 6 wedstrijden. Racing staat daarmee in de subtop van het klassement, op plaats 5.

Nick Van der Zyp blikte zaterdagavond met een goed gevoel terug op de driepunter.

Nick, wat vond je van de match?

“We hebben de ruimtes aan de zijkanten goed benut. Met de vroege 0-1 van Dean Doncos voelde je de goeie vibe in de ploeg meteen terugkeren.”

“We zijn erop en erover gegaan, met een tweede, derde en vierde doelpunt tot gevolg. Ondanks die ruime voorsprong zijn we onze organisatie blijven behouden.”

“Achteraan hebben we heel weinig weggegeven. Bij de weinige kansen voor Witgoor stond Ruben Smet sterk te keepen. Ons baltempo lag hoog, we hebben gewoon gedaan wat we moesten doen.”

Het was een heel ander Racing dan tegen Nijlen. Hoe komt dat?

“Klopt. Op zich heb ik er geen verklaring voor. Iedereen heeft zijn werk gedaan. Misschien was het wel wat makkelijker voetballen omdat er wat meer ruimte lag dan vorige week.”

“Er stond ook wel wat op het spel, zeker na vorige week. De supporters waren wat misnoegd, maar dat waren wijzelf en de coach ook. We wilden iets rechtzetten en een goed resultaat halen. Dat hebben we goed gedaan.”

Dit vraagt wel om bevestiging.

“Inderdaad. We winnen met 0-4, maar het zijn “maar” 3 punten. Deze lijn moeten we doortrekken. Hopelijk is de trein nu echt vertrokken en kunnen we een reeks neerzetten.”

Had je het gevoel dat je dit echt nodig had?

“Ja, vooral voor onszelf als spelersgroep. We hebben een goed gevoel nodig. Zelf vind ik niet dat we dit seizoen al heel slechte matchen gespeeld hebben. We hebben hier en daar wat tegenslag en blessures gehad, dat speelt ook mee.”

“Maar we moeten elke week laten zien dat we Racing Mechelen zijn en dat we een degelijk stukje kunnen voetballen. Er is nog niks verloren. We moeten gewoon blijven meedoen en dan zien we met Nieuwjaar waar we staan en kunnen we onze ambitie bepalen.”

Lees ook:
het wedstrijdverslag van Witgoor-Racing