Racing revancheert zich met mooie uitoverwinning op Witgoor

Racing heeft de verplaatsing naar Witgoor Sport in Dessel tot een goed einde gebracht.

Na de 1-3 tegen Nijlen vorige week had groen-wit iets recht te zetten.

Boodschap begrepen, want Racing schoot ditmaal uitstekend uit de startblokken.

In de 12e minuut schilderde Bram Kerckhofs een voorzet op de rechter van Doncos. De spits knalde de bal in één tijd prachtig binnen: een heerlijke 0-1.

“Zo’n doelpunt heb ik al lang niet meer gezien”, zei een Witgoor-supporter in de tribune. We konden de man geen ongelijk geven.

Racing was doorlopend baas. Witgoor kon wel eens dreigen met een scherpe prik, maar doelman Smet had een puike save in huis.

Net voor de rust resulteerde de Mechelse druk in de 0-2: Witgoor-speler Roos werkte de bal in eigen doel.

De bezoekers lieten het er niet bij. Meteen na de koffie zette Weuts het op een lopen, Carrez tikte zijn voorzet aan de tweede paal met gemak binnen, 0-3.

Witgoor hing in de touwen en kon Smet omzeggens niet meer bedreigen. Eén keer moest onze doelman een gevaarlijk schot uit de winkelhaak ranselen.

Voor de rest bleef Racing kansen versieren. Zo verdween een schot van afstand van Van der Brempt mooi in het hoekje: 0-4.

Een knal van Heyvaert en een deviatie van Van Nuffel verdienden een beter lot, maar met 0-4 toonde iedereen zich uiteraard ook al tevreden.

Met 10 op 18 stijgt Racing naar de 5e plaats in het klassement, op 5 punten van koploper Diest.

Volgende week spelen we thuis tegen Termien. Afspraak zaterdagavond om 20 uur op OVK!

Racing speelde met: Smet, Van der Zyp, Guldix, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Put, Hmouda (67′ Heyvaert), Van der Brempt (74′ Van Delm), Carrez, Doncos en Weuts (71′ Van Nuffel).

Gele kaarten: geen