Van Delm: “Snel ook thuis een referentiematch neerzetten”

Nils Van Delm en Wout Kerckhofs vormen al enkele weken het hart van de Racing-defensie. De verdedigers liggen mee aan de basis van de sterke groen-witte reeks.

Nils Van Delm voelt zich in zijn sas en blikt vol vertrouwen vooruit naar de match van zaterdag tegen ’s Gravenwezel-Schilde.

Eerst nog even terug naar zondag, toen Racing met 1-2 ging winnen op Wezel Sport.

“Het was een heel moeilijke wedstrijd. Op het kleine veld van Wezel hadden we minder ruimte om te voetballen en ons spel te spelen. Daardoor werd het een partij met veel intense duels en lag het spel veel stil”, zegt Nils.

“Op zulke momenten is het zaak om rustig te blijven en de zaak niet nodeloos te willen forceren door bijvoorbeeld lange ballen beginnen te droppen. Ik vind dat we daar in gegroeid zijn, getuige onze 1-2. Het was geen mooie wedstrijd, maar we pakken wel drie zeer belangrijke punten.”

Jij hebt weer goed je streng getrokken, centraal achterin. Het loopt lekker voor jou?

“Ik heb vorig seizoen al veel aan de zijde van Wout gespeeld, waardoor we elkaar goed kennen. We kunnen het goed met elkaar vinden.”

“Ik heb me wel in de ploeg moeten knokken, want in de eerste wedstrijden zat ik op de bank. Op zo’n moment kun je twee dingen doen: het hoofd laten hangen of je weer in de basis proberen te knokken. Ik heb de tweede optie genomen.”

“Sinds 14 september, de nederlaag thuis tegen Kontich, hebben we niet meer verloren. De verdediging staat er. Het is nu zaak die lijn door te trekken.”

Wanneer gaan we thuis eens écht knallen, denk je?

“Het uitgangspunt is dat we dat we elke week proberen te doen, dus nu zaterdag ook tegen ’s Gravenwezel-Schilde.”

“Onze 0-3 in Herentals, 1-6 in Oppuurs en 1-5 op Antonia waren matchen waarin we het haalden met duidelijke cijfers. Vreemd dat we dat thuis nog niet konden, want we spelen op een groot veld, er is meer ruimte én we hebben nog meer supporters achter ons. Hopelijk zetten we in eigen huis snel die referentiematch neer.”

Je bent bezig aan jouw tweede seizoen in jouw tweede periode op Racing, na een tussenstop bij Diegem. Hoe vergelijk je beide periodes?

“Dat eerste jaar in 3e klasse liep hier veel kwaliteit rond, ondanks onze degradatie. Als ik onze ploeg nu zie, zie ik opnieuw een kern met veel capaciteiten.”

“We beschikken over een goeie technische staf die een duidelijk plan heeft. Er is video-analyse van onszelf en de tegenstander, we eten op de club, we maken de verplaatsingen weer met de bus…”

“En: we trainen veel en goed. Er zijn veel nieuwe spelers gekomen dit seizoen, maar ze zijn perfect geïntegreerd. Er heerst een goeie sfeer. Donderdag blijven we na de training allemaal plakken en ook na de wedstrijden hangen we samen nog een tijdje rond. Ik ben graag op Racing, het is hier gewoon plezant.”

Hoe verloopt de samenwerking met de coach, Dave De Herdt?

“Prima. Hij werkt zeer professioneel, is verbaal sterk en je voelt dat achter elke training een visie zit. Hij werkt niet met de natte vinger.”

“Tactisch klopt zijn verhaal en hij kan zijn argumenten staven met videobeelden. Daar leer je veel van. Ik houd ook van het aanvallende, dominante voetbal waar de coach voor staat.”

“We trainen meer en harder onder hem. Onze training gisteren was de 50e van het seizoen. Als je meer traint, heb je meer tijd om zaken in te studeren, klemtonen te leggen en op details te werken. Je voelt je fitter, sterker en alerter.”

“Met de wedstrijden erbij zitten we nu aan een 70-tal contactmomenten. Al die momenten creëren niet alleen meer oefenmomenten, maar ook een betere onderlinge band.”

Racing staat 3e, vind je dat onze plaats?

“Op dit moment staan we goed. Het is een cliché, maar we bekijken het match per match. Wat voor nut heeft het om nu al uit te kijken naar de match tegen leider De Kempen als we onze volgende twee wedstrijden niet zouden winnen?”

“Alle matchen die we wonnen, hebben we in elk geval verdiend gewonnen. We hebben nergens iets gestolen. Dus ben ik wel tevreden, al had het nog beter gekund als we die nederlagen tegen Dimpna en Kontich niet geleden hadden.”

“Lille vond ik tot nu toe onze sterkste tegenstander. Maar we moeten dus nog tegen toppers als De Kempen en Heikant. Na een match of 20 zullen we beter weten waar we staan.”

Bedankt voor het babbeltje, Nils, en nog veel succes dit seizoen!

Ruimte voor externe advertenties: