De toppers van Manhattan United sponsoren de matchbal

Ook tegen ’s Gravenwezel-Schilde, de match die Racing zaterdag om 20u in eigen stadion speelt, hebben we een gesponsorde matchbal.

Het zijn de dames en heren van Manhattan United die het initiatief namen om geld samen te leggen en dat te investeren in de wedstrijdbal.

“Onze club bestaat sinds 2004”, zegt de woordvoerder van Manhattan United. “We zijn allemaal al jaren fan van groen-wit.”

“Eigenlijk is Manhattan United ontstaan als een soort van studentenclub, in het toenmalige café Manhattan aan het station. Vandaar uiteraard ook onze naam.”

“Toen de Manhattan sloot, zijn we verhuisd naar café Schuttershof op de Tervuursesteenweg. En toen dat café recentelijk dicht ging, is café Beneden den Berg in Muizen ons clublokaal geworden.”

Achter het doel

Manhattan United is niet alleen een supportersclub van Racing, de leden trappen zelf ook tegen een bal.

“We spelen inderdaad zelf, in competitie en in groen en wit. Koen Van Exem, de vorige voorzitter van Racing, speelde in onze beginjaren mee. Koen had de studentenclub destijds ook mee opgericht.”

Trouwe Racing-fans zullen de leden van Manhattan United ongetwijfeld al zien/horen staan hebben tijdens thuiswedstrijden op OVK.

“Wij staan al jaren achter de goal, dat is ons plekje. We hebben zelfs al eens óp het veld gestaan. Dat was enkele jaren geleden toen de “Pita” opnames voor zijn film “Stapelgek van M” komen maken is op de Racing.”

“Heel wat leden van Manhattan United zijn toen komen meespelen in de zogezegde derby tegen KV.  Dat was heel plezant.”

Busje komt zo

Manhattan United is meer dan een groepje supporters. De club engageert zich al enkele jaren met busreizen.

“Daar zijn we intensief mee begonnen ten tijde van tweede klasse, toen er heel wat buscombi’s waren en mensen dus alleen met de bus op verplaatsing mochten.”

“Er is altijd veel sfeer op die bussen: er is muziek en er zijn drankjes. Heel leuk!”

“Sinds kort organiseren we onze bustrips samen met de mensen van café Citadel en café Stad Antwerpen. Dat heeft ervoor gezorgd dat we tegenwoordig altijd één volle bus hebben. Vorig weekend hebben we er zelfs twee ingelegd, omdat de vraag zo groot was om mee naar Wezel Sport te rijden.”

Feestelijke aftrap

Zaterdag mag Manhattan United de aftrap geven van de match tegen ’s Gravenwezel-Schilde.

“Toen we het idee binnen onze groep lanceerden om een matchbal van Racing te sponsoren, was het enthousiasme meteen zeer groot. 15 mensen werden bereid gevonden elk 10 euro te geven en zo kwamen we in een mum van tijd aan de vereiste 150 euro. Dat we zaterdag de aftrap mogen geven van de wedstrijd is een hele eer.”

Beste vrienden van Manhattan United: proficiat met dit toffe initiatief en bedankt om Racing ook op deze manier een duwtje in de rug te geven!

Wil u ook een wedstrijdbal sponsoren (voor 150 euro)? Neem contact op met Adriano Currenti van onze commerciële cel: stuur een mailtje naar adriano.currenti@racingmechelen.be.

Vorige matchballen:
* match 1: Comfort Drive Taxi
* matchen 2 en 3: café Het Gouden Ankertje
* match 4: supporter Jimmy Pootemans
* match 5: “de toekomst van de Racing”

Meerijden met de bussen van Manhattan United? Hieronder hun telefoonnummer:

Ruimte voor externe advertenties: