Uniek: de Racing-mondmaskers zijn allemaal met de fiets gebracht!

Als u een mondmasker van Racing gekocht hebt, is de kans zeer groot dat u dat de voorbije dagen bij u thuis gekregen heeft.

De voorbije weken zijn een kleine 2.000 mondmaskers besteld via de website van de club. Om de supporters niet nodeloos uit hun kot te laten komen, zette Racing een tof evenement op poten: “Jullie kunnen niet naar Racing, geen probleem: de Racing komt naar jullie!”.

Niet met de auto, maar met de fiets. En daarbij kreeg de club hulp van de RCCM, de Racing Cycling Club Mechelen. Deze fietsclub (met leuze “Waar een wiel is, is een weg”) schaarde zich vierkant achter het initiatief en reed de voorbije dagen honderden kilometers om zoveel mogelijk mensen thuis te bedienen.

“Nu, maandagavond, zijn de verdeelrondes voor 99% achter de rug”, zegt Arnout Geys van OVK Events. “We zijn er echt ingevlogen en hebben de hele provincie Antwerpen en Vlaams-Brabant doorkruist: van Mechelen en omstreken tot Keerbergen en Tremelo tot Antwerpen en Zoersel, ja zelfs in Herentals zijn we geweest.”

“Dinsdag gaan we nog langs bij 4 adressen in Leuven en dan zou alles rond moeten zijn. De mensen die écht ver wonen, of in het buitenland, krijgen hun mondmaskers met de post.”

De leveranciers van de maskers hebben veel plezier beleefd aan hun tocht, net als de supporters.

“We hebben geprobeerd om met zoveel mogelijk mensen aan hun deur een babbeltje te doen”, zet Arnout Geys.

“Dat was heel leuk. Het ging dan uiteraard vooral over Racing. Het was zeer opvallend dat de mensen zeer positief over de club spreken. Dat doet uiteraard deugd na moeilijke tijden.”

Ter info: als er abonnees van afgelopen seizoen nog geen gratis mondmasker gekregen zouden hebben en nog eentje willen, dan mogen ze een mailtje sturen naar fanshop@racingmechelen.be. Dan maken we dat zo snel mogelijk in orde.

Enkele foto’s van de fietsbrigrade: