Transfer 7: Ilias Harrou maakt de Racing-selectie compleet

Ilias Harrou is de laatste versterking met het oog op het nieuwe seizoen. De 20-jarige flankspeler zit op hete kolen om zich in Mechelen te bewijzen.

Ilias is een polyvalente verdediger die ook al als verdedigende middenvelder speelde. Hij genoot een uitstekende opleiding en is klaar voor het grote werk bij Racing.

Ilias, kun je jezelf kort presenteren?

“Ik ben 20 jaar en 1m75 groot. Ik ben geboren in Jette en ben in 2007 beginnen te voetballen bij FC Brussels, toen die club nog in 1e klasse speelde.”

“Daarna speelde ik drie seizoenen voor Zulte Waregem en twee seizoenen bij RWDM. Bij RWDM zat ik in de belofteploeg en maakte ik een half jaar deel uit van de A-kern.”

“Toen kwam corona en was het even zoeken. Uiteindelijk ben ik in 2020 bij Grez-Doiceau beland, net over de taalgrens. Een heel leuke club. Het eerste seizoen viel door covid al na enkele matchen in het water, vorig seizoen zijn we 2e geëindigd in 1e provinciale.”

Wat zijn jouw kwaliteiten?

“Mijn loopvermogen, technisch kan ik mijn plan trekken en verdedigend ben ik sterk.”

“Ik heb de voorbije jaren als rechtsback, linksback en rechterflank gespeeld. Ik ben rechtsvoetig, maar toch ligt die linksback-positie me het beste.”

“Ik ben nu klaar voor een stap hogerop. Ik heb met Grez-Doiceau samengewerkt met een T1 die de nadruk legde op veel balbezit. Het was een van de beste trainers die ik gehad heb.”

“Maar ik wilde de stap zetten naar een goeie amateurclub, omdat ik mezelf verder wil ontwikkelen. Racing bood zich ineens aan en die kans heb ik niet laten liggen.”

Je bent een Brusselaar die uitstekend Nederlands spreekt. Waar heb je de taal geleerd?

“Van origine zijn we thuis Franstalig, maar ik ben van kleins af naar een Nederlandstalige school gegaan. Momenteel studeer ik handelsingenieur aan de VUB.”

Hoe zijn de eerste contacten met Racing verlopen?

“Ik heb intussen een week meegetraind en heb maandag mijn contract ondertekend. Dat is allemaal super verlopen.”

“Ik heb me de eerste twee trainingen wat moeten aanpassen aan het hoge tempo, maar dat is goed gelukt. Ook de eerste contacten met mijn medespelers zijn tof. Jongens als Sabri Hmouda, Max Van der Brempt en Yasin Mrani hebben me heel goed opgevangen.”

“Mijn doel? Een basisplaats afdwingen. Maar ik ben me ervan bewust dat ik de voorbereiding met Racing niet meegemaakt heb en dat het dus normaal is dat ik niet meteen in de ploeg sta.”

Ken je Racing?

“Een beetje, ja. Ik wist sowieso dat er in Mechelen 2 goeie clubs zijn: KV én Racing. Ik ben nog wat meer op internet gaan kijken, op de website van Racing en op Instagram.”

“De foto’s van de kampioenenmatch tegen Betekom zijn indrukwekkend. Een groot stadion, volle tribunes, 3.000 toeschouwers… Prachtig!”

“Ik weet dat die er niet elke week staan, maar als je in 2e amateur voor 1.000 tot 1.500 mensen kan spelen, dan is dat al fantastisch. Welke club kan dat zeggen?”

Welkom op Racing, Ilias, en heel veel succes in jouw groen-witte shirt!

Een foto van Ilias met Marc Ghys (lees verder onder de foto):

“We hebben er een zeer snelle flankspeler bij”

Met Ilias Harrou is de selectie van Racing nu helemaal compleet. Sportief manager Marc Ghys en hoofdtrainer Greg Vanderidt zijn tevreden met de spelers die ze ter beschikking hebben.

Marc, na het vertrek van Ilias Van Nuffel is Ilias Harrou er nog bijgekomen. Waarom?

“Wel, we hebben onze kern na de voorbereiding en na het vertrek van Ilias Van Nuffel geëvalueerd en ebben nog eens goed gekeken wat voor spelers we hebben en op welke posities we eventueel nog versterking konden gebruiken.”

“Daarbij zijn we creatief te werk gegaan en zijn we niet per se nog op zoek gegaan naar een nieuwe spits om Ilias Van Nuffel en de geblesseerde Dean Doncos te vervangen.”

“We zijn eerst in onze eigen selectie gaan kijken. We weten natuurlijk al langer dat Nesta Vallez en Yasin Mrani polyvalente spelers zijn die ook in de spits kunnen spelen.”

“Meer zelfs: Yasin Mrani is eigenlijk een aanvaller, zoals hij in de oefenmatch op Grimbergen liet zien. De positie als aanvaller is misschien wel Yasins beste positie, al doet hij het momenteel op de flank ook goed.”

“Stel dat we Yasin naar voren schuiven en hij daar een nog hoger rendement haalt, dan hebben we op de flank nog iets nodig en zo is Ilias Harrou in beeld gekomen.”

Harrou heeft blijkbaar meteen indruk gemaakt op training?

“Zijn trainer bij Grez-Doiceau had aangegeven dat Ilias bij die club zijn tijd zat te verprutsen en dat het hoog tijd was voor een stap hogerop.”

“Grez-Doiceau was er niet happig op om Ilias te laten gaan, maar we hebben toch een akkoord met hen kunnen bereiken. Zo kon Ilias bij ons komen trainen en dat viel meteen zeer goed mee.”

“Ilias is een zeer snelle speler op de flank met een goeie balbehandeling. Prijs-kwaliteit voor ons top en bovendien een slimme kerel. Met hem erbij is onze kern gewapend voor het nieuwe seizoen.”

Lees ook:
speciale actie: tegen Tongeren nog 1x de ticketprijzen van vorig seizoen

Koop jouw abonnement voor 2022-2023:

https://racingmechelen.be/abonnementen/