“Tegen Dimpna moeten we dat nare gevoel wegvoetballen”

Nog 2 matchen speelt Racing dit jaar: zaterdagavond op OVK tegen Dimpna en zondag in de 1/8e finales van de Beker van Antwerpen op het veld van Oud-Turnhout.

Zaterdagavond gaat het in de competitie opnieuw om drie belangrijke knikkers.

Als Racing wint, komt het op een gedeelde 3e plaats met Heikant, op 2 punten van nummer 2 De Kempen en op 5 punten van leider Lille.

Dean Doncos beseft het belang van de wedstrijd en blikt vooruit naar deze laatste competitiematch van 2019.

Dean, is de 3-1 in Hoboken al een beetje verteerd?

“In Hoboken was het gewoon niet goed genoeg. We zijn nooit in ons spel gekomen, Hoboken was veel scherper. Ze hebben ons gepakt op mentaliteit.”

“Toen we terugkwamen tot 2-1 dachten we dat er nog iets inzat, maar bij de knullige 3e tegentreffer bleek het over en out.”

“Dit zijn dure punten die we verliezen tegen een ploeg die onderaan staat en dat doet pijn. Dat het tegen die teams wel meer verkeerd loopt, is een vaststelling, maar ik heb er niet meteen een verklaring voor.”

Nemen sommigen het te gemakkelijk op?

“We beginnen nooit met het idee van “het wordt een gemakkelijke match”. Neen, zeker niet.”

“De coach had ons vooraf ook gewaarschuwd, zeker voor de mentaliteit en de inzet. Achteraf was hij dan ook diep teleurgesteld in de ploeg.”

“Het is een feit dat Racing zelf nooit eens een gemakkelijke match speelt, ook niet tegen de laatste in het klassement. Elke tegenstander speelt tegen ons de match van het jaar en ligt erop gebrand om van ons te winnen.”

Aanvoerder Lee Roy De Keersmaecker ontbrak, had dat er iets mee te maken?

“Dat is een groot gemis in ons middenveld, als kapitein en als leider, maar het mag geen excuus zijn voor deze nederlaag.”

“Iedereen moet klaar zijn voor een wedstrijd, onze kern is ruim.”

“Ik vond wel dat het ook nu weer een aantal keer niet meezat. De 1-0 viel na een omschakelingsmoment. Even ervoor had Thomas Weydisch de bal tegen de onderkant van de lat getrapt, voor hetzelfde moment was het daar 0-1 geworden.”

Wat nu?

“Het is aan de groep om dit weekend te reageren. Onze coach heeft daar ook hard op aangedrongen: dat we onszelf, de fans en de hele club iets verschuldigd zijn. Hij verwacht een duidelijke reactie: het is tegen Dimpna van moeten.”

“We zullen alvast zeer gemotiveerd zijn. We herinneren ons nog de heenmatch die we met 2-1 verloren, nadat we zowat elke minuut in hun 16 meter hadden gevoetbald. We moeten het nodige karakter aan de dag leggen.”

Geloof je nog in de titel?

“Zeker. We zijn de beste ploeg van de reeks, nog altijd. Alleen moet je dat élke week tonen en dat doen we niet altijd.”

“Het is jammer dat we nu 1 op 6 pakten, dat geeft ons een naar gevoel. In Heikant hadden we na een uur met 0-4 of 0-5 moeten leiden, maar kwamen zij nog terug tot 2-2.”

“We moeten hier onze lessen uit trekken en zien dat we zaterdag in eigen huis tegen Dimpna de 3 punten in Mechelen houden.”

“8 punten voorsprong van Lille: dat lijkt heel veel, maar we moeten die kloof zaterdag terugbrengen tot 5 punten, ook al zullen we dan een match meer gespeeld hebben.”

“We moeten de komende weken en maanden nog tegen Lille en al die andere topploegen in de reeks, er is dus zeker nog niets verloren. Alle ploegen zullen nog steken laten vallen.”

Spreken jullie onderling veel over de titel?

“Neen, want dan maak je jezelf zot. We willen elke week winnen en vooral niet meer verliezen.”

Dean en co, veel succes dit weekend!

Selectie-informatie: Nick Van der Zyp en Jens Morissens zijn nog out. Kaj Knipping is twijfelachtig door ziekte. Lars Geysels heeft zich laten opereren aan zijn wijsheidstanden en is onzeker voor de match tegen Dimpna.

Supporters, zaterdag op post voor deze match: aftrap om 20u op OVK!

In de biertent (naast het chalet) zul je morgenavond ook jenever en Glühwein kunnen drinken. Er zal ook een standje zijn met merchandising (klik hier). Alles staat dus klaar voor een gezellige avond!

Ruimte voor externe advertenties: