Strijdvaardig Racing kaapt een punt weg bij nummer 3 Cappellen

Racing heeft op Cappellen een verdiend punt bemachtigd. Groen-wit keerde terug in de match na een vroege 1-0-achterstand.

Met de steun van een 150-tal Racing-supporters ging groen-wit op zoek naar eerherstel na de vermijdbare nederlaag van vorig weekend tegen Sporting Hasselt.

Toch slikte Racing al na 10 minuten de 1-0. Cappellen mocht aan de 16 te makkelijk een actie op poten zetten en na een strak schot in de verste hoek moest doelman Smet zich gewonnen geven.

De bezoekers reageerden meteen. Acht minuten later vertrok vanaf het middenveld een lange bal richting Carrez, die de bal voor trok tot bij Weuts. Voor onze aanvoerder was het een koud kunstje om de bal van dichtbij in doel te tikken, 1-1.

Racing speelde een van zijn betere eerste helften van de voorbije weken. De thuisploeg mocht nog van geluk spreken dat een vrije trap van Mrani via de hand van de thuisdoelman op de lat belandde.

In de tweede helft kregen we hetzelfde spelbeeld: twee ploegen die vol overgave de strijd aangingen en op een nogal hobbelig veld de voetballende kaart trokken.

Zowel voor het doel van Racing als dat van Cappellen leverde dat enkele gevaarlijke momenten op, maar écht grote kansen bleven uit.

Zo eindigde de wedstrijd tegen het nummer 3 in het klassement al bij al op een billijk gelijkspel, al zat er misschien nog wel wat meer in.

Racing handhaaft zich met dit gelijkspel in de middenmoot en neemt het volgende zaterdag thuis op tegen Berchem. Een streekderby om niet te missen!

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Knollenburg, Akarom, Mauro, Mrani, Carrez (82′ Walen De Keyser), Ventôse (70′ Heyvaert) en Weuts.