Sterk Racing laat Lyra-Lierse geen schijn van kans

Racing heeft de regioderby tegen Lyra-Lierse tot een goed einde gebracht. Groen-wit haalde het vlot met 4-1-cijfers.

Zonder de geschorste Wout Kerckhofs en Jens Heyvaert moest coach Greg Vanderidt opnieuw enkele wissels doorvoeren.

Maar geen nood, want Racing dicteerde vanaf het begin van de wedstrijd de wet. Dreigen deed de thuisploeg in het eerste halfuur vooral vanop afstand.

Zo ging een schot van Jaric Schaessens net naast de verste paal, was er een poging van Gregory Carrez en een lage knal van Alan Mayanga.

Net voor het halfuur had diezelfde Mayanga een wereldgoal in gedachten toen hij bij een snelle tegenstoot net over de middenlijn de bal kreeg en hem vanop 40 meter over de keeper in doel wilde lobben. Zijn probeersel miste zijn doel maar net.

In minuut 29 was het dan toch raak. Mayanga speelde in de 16 Carrez aan en die besloot laag in doel: 1-0.

Lyra-Lierse kon er weinig tegenover zetten. De bezoekers moesten de wedstrijd ondergaan en kwamen net voor de rust pas voor het eerst echt dreigen. Senne Goossens knapte het karweitje perfect op.

Net voor de rust leek het 2-0 voor Racing te worden toen Mayanga op wandel ging. Het was kiezen tussen zelf gaan of de bal afgeven aan Maxim Versteeven, jammer genoeg waren de Lierse verdedigers er net op tijd bij om een doelpunt te voorkomen.

Meer goals vielen er in de tweede helft. Racing bleef goed combineren, zowel via de flank als in het centrum. Opnieuw Mayanga drong het strafschopgebied binnen, ditmaal legde hij de bal terug tot bij de mee opgerukte (aanvoerder) Sabri Hmouda, die de 2-0 scoorde.

Lyra-Lierse was nauwelijks van die tweede treffer bekomen toen het 3-0 werd. Ditmaal was het een sterke Carrez die met zijn tweede van de namiddag trefzeker was.

Racing had zo gewonnen spel. Lyra-Lierse gaf zich echter nog niet gewonnen en probeerde hier en daar toch nog eens te prikken. Zo eindigde een bezoekende aanval op de paal en leidde een foutje achterin bij Racing tot een kopbaldoelpunt van Adesanya: 3-1.

Maar dat was niet meer dan een kleine voetnoot in de match, want niet veel later bekroonde Nick Spaenhoven een alweer puike prestatie met de 4-1, een onhoudbaar schot in de verste hoek.

4-1 bleef het, een mooie revanche voor de nederlaag tegen Sporting Hasselt van vorige week. Racing blijft in de rangschikking 3e, nu op 3 punten van leider Belisia Bilzen en 2 van Sporting Hasselt.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Knollenburg, De Paepe, Mrani (60′ Ventôse), Guldix, Hmouda (66′ Laureys), Schaessens, Carrez, Mayanga en Versteeven (76′ Vallez).

Gele kaart voor Racing: Hmouda