Sabri Hmouda dirigeert én scoort: “Ik ben heel blij, maar het is niet het belangrijkste”

Racing heeft met een goeie prestatie tegen Lyra-Lierse de bittere nederlaag van vorige week tegen Sporting Hasselt doorgespoeld.

Eén van de (vele) groen-witte spelers die zondagnamiddag in de kijker liepen, is Sabri Hmouda.

De onvermoeibare middenvelder droeg zijn steentje bij aan het Racing-succes, en scoorde zelfs ook een keer.

Sabri, hoe blik je terug op de 4-1?

“Het was een vlotte overwinning. Na vorige week wilden we als groep absoluut een goeie prestatie neerzetten. Dat hebben we gedaan.”

“We hebben echt goed gespeeld. We wilden ons revancheren.”

“Het had misschien nog meer kunnen zijn dan 4-1. Je voelde dat als we sneller speelden en doorduwden, dat het vlot ging, maar 4-1 is ook al goed.”

“Je scoort niet elke week 4 keer. Ik vind het ook belangrijk dat we dit thuis voor ons eigen publiek nog eens hebben kunnen doen.”

Jij maakte de 2-0, een knappe goal. Content?

“Ik vind zélf scoren niet zo belangrijk, echt waar. De ploeg moet draaien en winnen, dat is voor mij persoonlijk het voornaamste. Het zijn de 3 punten die tellen.”

“Maar het is natuurlijk wel mooi en leuk dat ik een doelpunt kon scoren, want dat gebeurt niet vaak.”

“Mijn laatste competitiedoelpunt? Vorig seizoen heb ik niet gescoord, denk ik. Ik scoor wel veel in de voorbereiding, maar niet in de competitie (lacht). Ik was heel blij, dat zag je misschien wel aan mijn viering.”

Inderdaad, je sprong keepertrainer David in de armen. Waarom hij?

“Ik was vandaag aanvoerder, door de schorsing van Wout Kerckhofs. David had me voor de match de kapiteinsband overhandigd en hij zei erbij dat ik zou scoren met die band aan.”

Vorige week was er bij de fans gemor na de 0-1 tegen Hasselt, hoe zat dat bij jullie?

“Wij zijn altijd in onszelf blijven geloven, ook omdat we wisten dat Hasselt en Bilzen zaterdagavond tegenover elkaar stonden.”

“En die match tegen Hasselt, tja: je voelde dat wie eerst zou scoren, de match zou winnen.”

“Het was ook voor ons als spelersgroep zeer zuur om die match te verliezen, maar al vanaf onze eerste training op maandag ging de focus vol op het duel met Lyra-Lierse.”

“We geloven in onszelf en in onze kwaliteiten. Er waren geen twijfels. We vormen een goeie groep.”

Je hebt zelf een tijdje aan de kant gestaan, maar draait nu weer volop mee. Verloopt alles naar wens?

“Het is voor mij heel lastig geweest. Ik heb het in mijn 6/7 jaar bij Racing nooit meegemaakt dat ik zo lang aan de kant stond.”

“Het vervelende was ook dat ik niet wist hoe lang ik out zou zijn, uiteindelijk was het zo’n 6 weken.  Ik heb hard gewerkt om terug te komen en nu loopt het goed.”

“Ik voel me prima, ook mentaal ben ik weer fris. We spelen jammer genoeg nog maar 3 wedstrijden in 2023, en dan volgt een korte winterstop. Voor mij had die pauze niet gemoeten (glimlacht).”

Lees ook:
Racing zet Lyra-Lierse opzij met 4-1

Imoya
Imoya