fbpx

Spannend: donderdag beginnen grote werkzaamheden op OVK!

2 juli 2020 wordt een historische dag voor onze club. Dan gaan immers de grote werkzaamheden aan onze jeugdterreinen van start.

Onder meer met een subsidie van de stad Mechelen zal Racing de oefenvelden een grondige facelift geven. Er komt een kunstgrasveld en een gloednieuw natuurgrasveld, allebei 100 meter lang en 55 meter breed.

De velden zullen lichtjes opgeschoven worden, zodat alle afstanden (onder meer 3 meter neutrale zone) overal gerespecteerd kunnen worden en de terreinen conform alle regels zijn.

Donderdag begint de aannemer met het frezen van de grond. De dagen erna worden de lichtmasten afgebroken, de rioleringen aangelegd, de drainage van het kunstgrasveld in orde gebracht, enzovoort.

Daarna kan de aanleg van de velden van start gaan, samen met de aanleg van de stroken rond het veld, met klinkers, nieuwe hekken en een nieuwe lichtinstallatie.

Afgelopen week heeft al een bodemonderzoek plaatsgevonden. Het resultaat daarvan is gunstig, waardoor alles volgens plan kan voortgaan. De werkzaamheden worden – als alles volgens plan verloopt – op vrijdag 21 augustus afgerond.

Enkele foto’s van de huidige situatie en eerste afbraakwerken: