1e ploeg van Racing rijdt voortaan met “Autobussen Cannaerts”

Racing heeft een nieuw contract voor de uitwedstrijden van de A-kern gesloten. De club gaat in zee met het Mechelse bedrijf “Autobussen Cannaerts”.

Autobussen Cannaerts is een familiebedrijf dat al bijna 100 jaar oud is. Het bedrijf zag het levenslicht in 1924. Florent Cannaerts richtte het op, samen met zijn vrouw. Hun eerste bus was een Ford type T, goed voor 17 plaatsen.

Een jaar later kocht Florent Cannaerts een eerste echte reisbus. Met de Mechelse bakkersbond vertrok hij als een van de eerste autocaruitbaters naar de verre Ardennen, met als hoogtepunt een bezoekje aan de Baraque Michel.

Door de jaren heen groeide en bloeide het bedrijf, tot wat het nu is. Zo voerde Cannaerts als eerste Belgische autocarbedrijf het alcoholslot in voor zijn chauffeurs, verhuisde het in 2017 van Londerzeel naar Heffen en beschikt het momenteel over een vloot om u tegen te zeggen, geschikt voor elke trip of reis die u wil maken.

“Eerste keer op pad met een eerste ploeg”

“We zijn trots dat we vanaf komend seizoen de spelers van Racing naar de uitmatchen mogen brengen”, zegt Margaux Cannaerts, die samen met haar vader-zaakvoerder en haar zus de firma leidt.

“Met ons bedrijf verzorgen we zowel korte trips als langere reizen in binnen- en buitenland: citytrips, daguitstappen, pretparken, concerten, festivals en noem maar op.”

“Wij beschikken ook over het Vamos@Work-concept: een slimme kantoorbus pikt werknemers op vanuit bijvoorbeeld carpoolparkings en brengt hen naar hun kantoorzone (klik hier voor een video over het concept en lees verder onder de foto).”


Een primeurtje: een echte voetbalploeg!

Voetbal is nog iets anders, maar ook dat is voor autobussen Cannaerts geen onbekend terrein.

“We hebben al veel ervaring met het vervoer van voetbalsupporters naar wedstrijden, maar het is de eerste keer dat we een eerste ploeg zullen vervoeren.”

“We zullen er alles aan doen om de spelers en hun entourage in de beste omstandigheden ter plaatse te brengen. Onze groene “full wrap”-bus heeft de perfecte kleur voor de perfecte ploeg”, knipoogt Margaux.

“We hebben daarbij uiteraard ook oog voor de huidige coronamaatregelen. We rusten onze bussen uit met plexi-glas om direct contact te vermijden, zorgen ervoor dat de sociale afstand bewaard blijft, maken gebruik van pictogrammen om het op- en afstappen te vergemakkelijken en hebben voor onze chauffeurs een video (klik hier) gemaakt waarin we uitleggen hoe we onze bussen elke keer opnieuw grondig poetsen.”

Het genoegen van de samenwerking is volledig wederzijds: Racing is zeer tevreden met een nieuwe partner als Autobussen Cannaerts!

Meer info over Autobussen Cannaerts vindt u op hun website: klik hier.

Nog enkele foto’s (met oa een corona-proof-bus van Cannaerts):