Seizoen van Racing eindigt in mineur met nederlaag tegen Lebbeke

Racing heeft zijn laatste wedstrijd in de competitie verloren. FC Lebbeke haalde het met 0-1 op OVK.

Er was veel volk opgedaagd voor een belangrijke wedstrijd van ons 1e elftal.

De supporters wisten dat een overwinning tegen Lebbeke en puntenverlies van concurrent Rupel Boom een eindrondeticket voor groen-wit zou opleveren.

In een matige eerste helft waren de kansen schaars, maar groot genoeg om de score te openen.

Eerst schudde de keeper van Lebbeke een knappe save uit zijn mouwen op een schot van Carrez, daarna geraakte Ventôse niet voorbij de doelman en net voor de rust besloot Heyvaert te zwak.

Die missers zou Racing zich beklagen. Meteen na de rust stak Lebbeke de neus een eerste keer aan het venster: Goossens moest de bal uit de hoek duwen om de 0-1 te voorkomen.

Zonder groots te spelen, versierde Racing echter ook nog wel kansen. Goeie kansen zelfs. Zo haalde Mrani hard uit vanuit een scherpe hoek, de bezoekende doelman redde.

Maar even later ging achterin bij Racing het licht uit en daar profiteerde Lebbeke optimaal van om de 0-1 te scoren.

Er was nog geen man overboord, maar Racing slaagde er in het resterende halfuur niet meer in om de situatie om te keren.

De combinaties liepen niet zoals het hoorde, tot frustratie van het publiek en de spelers zelf op het veld. Laureys kreeg nog enkele mogelijkheden, maar het wilde niet lukken.

Zo kwam Lebbeke helemaal op het einde nog eens piepen en belandde de bal op de paal. 0-1 bleef het.

Door die nederlaag zit het seizoen van Racing erop. De eindronde gaat aan de neus van groen-wit voorbij, ook al omdat Rupel Boom zijn laatste match wél won, in Tongeren.

Racing eindigt op de 5e plaats, net te weinig om nog mee te dingen naar de prijzen.

Doelpunt:
62′ Van de Velde 0-1

Racing speelde met: Goossens, Laureys, Knollenburg (72′ De Paepe), Kerckhofs, Mrani, Schaessens (87′ Van der Brempt), Heyvaert, Hmouda (72′ Guldix), Carrez, Ventôse, Versteeven