fbpx

Coach Kevin voor de match van het jaar: “Eindronde of niet? Er vol voor gaan!”

Zondagnamiddag speelt Racing (misschien) zijn laatste match van het seizoen. FC Lebbeke is de tegenstander in het Oscar Vankesbeeckstadion.

De situatie voor deze slotspeeldag is duidelijk: als Racing wint van FC Lebbeke en Rupel Boom niet wint in Tongeren, dan pakt Racing het laatste ticket voor de eindronde in onze reeks. Als Rupel Boom in Tongeren wint, speelt het altijd de eindronde.

Spannend dus, want in deze competitie is al veel gebeurd. De hamvraag is dus wat deze laatste wedstrijden in petto hebben.

Kevin Van Haesendonck blikt vooruit op het duel.

Coach, eerst nog even terug naar vorige zondag, de 1-2 in Overijse. Wat vond je ervan?

“Ik was niet tevreden over onze eerste helft. Tijdens de rust hebben we de koppen bijeengestoken en iedereen op zijn verantwoordelijkheid gewezen.”

“Het siert deze groep dat ze er meteen na de rust ingevlogen is. De jongens bleven doorgaan  en zo dwong Versteeven een strafschop af en scoorde Carrez de 0-2.”

“Op het einde werd het dan nog even spannend, maar al bij al hadden we wel controle in de tweede helft.”

We hebben ons lot niet meer in eigen handen, frustreert dat een beetje?

“Uiteraard heb je het liever zelf in handen. De enige opdracht is er vol voor gaan en dan zien we op het einde wel wat Boom doet.”

“We moeten er in ieder geval in geloven door zelf onze taak te vervullen. Dat hebben we wél zelf in de hand en ik twijfel er niet aan dat de spelers er alles aan gaan doen om 3 punten te pakken.”

Hoe is de trainingsweek verlopen, zit er spanning in de groep?

“Er zit nog altijd ‘goesting’ bij de jongens op training en dat is geen evidentie in deze fase van het seizoen. We spelen nog minstens 1 wedstrijd dit seizoen en daar willen we vol voor gaan.”

Wie mis je zondag door blessure/ziekte/schorsing?

“Nesta Vallez en Hatim Akarom zijn out. Alan Mayanga sukkelt met zijn enkel en is mogelijk niet beschikbaar.”

“Ja, het wordt een spannende namiddag. We hebben 15 op 18 gehaald in onze laatste wedstrijden. We zouden graag de reguliere competitie afsluiten met 18 op 21. En dan zullen we wel zien of het onze laatste wedstrijd van het seizoen was (knipoogt).”

Veel succes zondag tegen Lebbeke, Racing!

Praktische info:
– aftrap zondag 15u
– loketten en poorten openen om 13u30
supportersclub Adegem sponsort de matchbal

Supporters, op post voor deze belangrijke wedstrijd, met hopelijk een eindrondeticket als beloning!

Rens Accountants
Rens Accountants