Ronny, familie, vrienden en Racing nemen afscheid van Denise: “De club zal je eeuwig dankbaar zijn”

Vrijdagochtend hebben familie en vrienden afscheid genomen van Denise Cornelis. Denise stierf vorige week zaterdag op 67-jarige leeftijd.

Dat Denise niet meer onder ons is, sloeg iedereen die haar gekend heeft vorige week met verstomming. Niet het minst de voltallige Racing-familie.

In de afscheidsplechtigheid in een goed gevulde aula aan het Mechelse kerkhof hebben haar echtgenoot Ronny, haar familie, haar vrienden en vriendinnen en veel Racing-sympathisanten vrijdagochtend afscheid genomen van Denise.

De Racing-delegatie bestond uit spelers van de eerste ploeg, enkele leden van de sportieve staf, heel wat supporters en het Dagelijks Bestuur, waar Denise de laatste jaren ook toe behoorde.

Op de muziek van Celine Dion (The Power of Love) werd de urne van Denise binnengedragen.

“We hebben Denise gekend als echtgenote, mama, schoonmama en vriendin. Als een sterke vrouw ook die altijd haar mannetje kon staan én een harde werker die nog veel plannen had”, zo werd Denise meteen treffend getypeerd.

“Denise was best rechtlijnig. Je kon al eens met haar botsen, maar ze deed alles met hart en ziel. Vol overgave.”

“Ze heeft heel haar leven hard gewerkt. Als mama van 3 kinderen, als conciërge van de tekenacademie, als uitbater van een koffiebar, als helper van Ronny in de meubelzaak – toen ze zelf met de vrachtwagen naar het buitenland reed om meubelen te leveren – en de laatste jaren als uitbater van het Racing-chalet.”

“Denise, je was onvermoeibaar. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Altijd aan het werk. Thuis was je ook de rots in de branding, de kapitein van het schip.”

“Als het afscheid zo onverwacht komt, zoals bij Denise, dan bestaat daar geen handleiding voor. We zullen Denise vandaag dan ook eren.”

“De club zal je eeuwig dankbaar zijn”

Racing-voorzitter François De Keersmaecker heeft Denise jaren gekend, binnen en buiten Racing. In zijn toespraak weerklonken mooie woorden aan het adres van Denise.

“Het nieuws dat Denise vorige week plots overleden was, was een donderslag bij heldere hemel. Het is iets dat we niet konden vatten”, zei François.

“Twee weken geleden hadden we Denise voor de match tegen Witgoor in het stadion nog gehuldigd als super-vrijwilliger. Op het veld komen om een welverdiend applaus in ontvangst te nemen, deed ze liever niet. Ze bleef liever op de achtergrond.”

“Eindelijk zou Denise samen met haar man Ronny voortaan wat meer van het leven genieten, in plaats van altijd maar te werken. Genieten van Racing, van het leven en het reizen. Want reizen was echt een passie van haar geworden.”

“Denise zou haar kindje, het Racing-chalet, loslaten. Maar zelfs dat kon ze uiteindelijk niet helemaal, want ze bleef de bestellingen doen en was altijd bereikbaar om iedereen op Racing te helpen.”

“Denise, de club zal je eeuwig dankbaar zijn. Jouw werk zit er nu op. We zullen je nooit vergeten. Rust en slaap zacht.”

Racing Mechelen wenst Ronny en de familie veel sterkte bij dit verlies.

Zaterdagavond zal er 1 minuut stilte voor Denise gehouden worden voor de match tegen Pelt.

Het rouwkaartje voor Denise: