Dave De Herdt voor Racing-Pelt: “OVK zal daveren”

Zaterdagavond speelt Racing een topper. De nummer 1, Racing dus, tegen de nummer 2, Esperanza Pelt.

1 puntje scheidt beide teams van elkaar. In de heenronde eindigde een intens duel tussen Pelt en Racing op een 3-3-gelijkspel.

Wat wordt het zaterdag? Coach Dave De Herdt blikt vooruit op de partij.

Coach, blij met een normale week na een zware vorige week met 3 matchen?

“Ja, toch wel. 3 wedstrijden in 7 dagen is voor amateurs sowieso al zwaar, maar de weersomstandigheden maakten het nog veel zwaarder.”

“Al ben ik wel tevreden met de reactie van de groep na de nederlaag in eigen huis twee weken geleden tegen Witgoor. We zijn tegen Nijlen en Termien 3x op achterstand gekomen en hebben telkens op de juiste manier gereageerd.”

“Sommige zeggen dat onze voorsprong op Pelt al groter had moeten zijn, maar mensen die me beter kennen, weten dat ik niet te veel achterom kijk.”

“Een glas is half vol en niet half leeg. Ik ontken niet dat we al een aantal kansen hebben laten liggen om uit te lopen, maar ik stel vast dat iedereen de laatste weken hier en daar punten laat liggen.”

“Ik hoop dat iedereen ook beseft dat dit een zware reeks is en dat elke wedstrijd moeilijk is. Dus proberen we elke week het beste van onszelf te geven. De ene week lukt dat beter dan de andere.”

Hoe is deze week verlopen voor de topper?

“Ontspannen. Maandag waren de spelers vrij na die zware week en de match van zondag. Dinsdag en donderdag hebben we goed gewerkt.”

Wie mis je tegen Pelt?

“Zolang we Dries Ventôse niet kunnen laten rusten, blijft zijn situatie onveranderd.”

“Dries heeft enkele weken geleden een trap onder zijn enkel gekregen en sukkelt met een ontsteking. Het is afwachten of hij de selectie zal halen. Verder is iedereen beschikbaar.”

Is de match tegen Pelt beslissend voor de titel?

“Neen, het is een heeeel belangrijke wedstrijd, maar daarna zijn er nog 27 punten te verdienen.”

“Als Pelt wint, pakken ze de tweede periodetitel en hebben ze het mentale voordeel, maar meer niet. De druk bij hen is groter dan bij ons.”

“Zij willen al enkele jaren promoveren. Je merkt dat de nervositeit er serieus inzit bij hen. Een trainersontslag, enkele winteraankopen in januari terwijl de spelers die er voor Nieuwjaar waren toch zeer goed bezig waren… Maar blijkbaar had de club te weinig vertrouwen in die spelers en moesten er nog spelers bij…”

“Wij hebben die eerste periodetitel al op zak en zijn al zeker van de nacompetitie. Als we zaterdag kunnen winnen, delen we een mentale tik uit, maar meer niet.”

“OVK zal daveren. Het is aan ons om Pelt te laten beven…”

Coach en spelers, veel succes!

Supporters, mis deze belangrijke match niet! De poorten openen om 18.30u, kom vanaf dan gerust al een pintje drinken.

Wie komt kijken, moet over een Covid Safe Ticket beschikken.

Lees ook:
koop tot zaterdagmiddag 15 uur jouw ticket al online en ontloop zo een rij aan de loketten
zaterdag te koop in de fanshop: nieuwe mutsen, nieuwe sjaals en nieuwe handschoenen