Robyn Steyaert is de nieuwe fysio van onze 1e ploeg

Racing gaat volgend seizoen in zee met Robyn Steyaert. Robyn volgt Dean Cruydt op, die de voorbije twee seizoenen actief was als kinesitherapeut.

Dean heeft bij een andere club een nieuwe uitdaging gevonden. Toen dat nieuws bekend raakte, is Racing meteen in actie geschoten en heeft de club in Robyn Steyaert de perfecte opvolger gevonden.

Robyn is als kinesitherapeute verbonden aan de praktijk Steyaert-Reypens in Hoboken (klik hier). Daarnaast werkt ze op het Eilandje in Antwerpen bij Antwerp Rehab & Training (klik hier).

Ze behandelt mensen met diverse klachten, van recreatieve naar meer ervaren sporters, en houdt zich ook bezig met post-operatieve revalidaties, overbelastingsletsels en sportmassage.

“Ik heb aan de KU Leuven een master (sport)kinesitherapie behaald”, zegt de 25-jarige Robyn.

“Tijdens het laatste jaar van mijn studie heb ik verschillende stages gevolgd bij voetbalclubs, zoals Beerschot, Rupel Boom en OH Leuven. Bij OHL ben ik dan kine geworden van het vrouwenteam.”

“Vorig seizoen was ik één van de drie fysio’s bij de mannenploeg van Berchem, dat in dezelfde reeks als Racing speelde en dit seizoen ook weer speelt. Ik deed daar vooral het werk voor en na de trainingen.”

“Bij Racing zal ik er ook de wedstrijden bij nemen. Ik zal de job afwisselen met collega Robbe Wollaert, maar die is momenteel op reis, dus heb ik het de voorbije weken alleen gedaan.”

Lees verder onder de foto van Robyn (bij OHL).

Mooie intro en goed gevoel

“Ik ben heel goed ontvangen op Racing. De coach heeft een mooie intro gegeven en ik voelde meteen veel respect vanuit de sportieve staf en de spelersgroep”, gaat Robyn voort.

“Het is een van de spelers die ik via-via kende die me enkele weken geleden een berichtje stuurde dat er op Racing een vacature was. De samenwerking was snel beklonken. Ik heb hier een goed gevoel bij.”

“Ik woon in Antwerpen, dus die afstand is snel te overbruggen. Dat ik in een mannenploeg terechtkom, is hoegenaamd geen issue. Ik kan mijn mannetje staan, om het zo te zeggen (lacht).”

“Mijn grootste kwaliteit als kine? Ik studeer osteopathie bij. Dat leert me een letsel of blessure in een groter geheel te zien, met het aspect-voeding als belangrijke factor en alle andere factoren die een rol spelen in het menselijke lichaam.”

Ter info: Robyn beschikt ook over een FIFA-diploma in “Football Medicine”. En of ze van aanpakken weet!

Robyn, veel succes bij Racing!

Lees ook:
koop dinsdagavond (of woensdagavond) jouw abonnement in het Racing-chalet