Racing zet Oppuurs opzij met 3-0

Na een zwakke eerste helft slaagde Racing erin om in de tweede helft de thuisoverwinning tegen FC Oppuurs vast te leggen.

Na 10 minuten bereikte Weydisch – via een vrije trap van net buiten het strafschopgebied – het hoofd van De Keersmaecker, zijn kopbal ging nipt naast. Even voor het halfuur vloog een schot van Weydisch naast het bezoekende doel. Een doorbraak van Weuts eindigde een paar ogenblikken later in de armen van de bezoekende goalie. Aan de overzijde kwam Racing goed weg wanneer een poging van Oppuurs naast het doel vloog. We gingen rusten bij een brilscore.

In de 53ste minuut deponeerde Knipping de bal in het bezoekende doel. Nadien was Doncos dichtbij de 2-0, hij knalde echter pal op de doelman. Wanneer Carrez in de 77ste minuut foutief werd afgestopt binnen de 16 aarzelde de ref niet om strafschop te fluiten. De Keersmaecker zette de penalty feilloos om. Met nog 10 op de klok kreeg Morissens zijn tweede geel van de avond en moest Racing met zijn tienen verder. Even voor affluiten kon Doncos de 3-0 nog scoren.

Racing speelde met:
Hofmans, Knipping, Van Der Zyp, Weydisch (68’ Heyvaert), De Keersmaecker, Doncos (89’ Geysels), Morissens, Hmouda, Weuts, Bram Kerckhofs en Carrez (82’ Van Delm).

Doelpunten Racing:
54’ Knipping
77’ De Keersmaecker (pen.)