“Racing zet elke week stap vooruit en onze fans ook”

Na de 6 op 6 in de uitmatchen op Ternesse en Herentals speelt Racing zaterdagavond voor eigen volk de topper tegen Nijlen.

Het belooft een moeilijke wedstrijd te worden tegen een team dat in deze competitie nog niet verloor, maar Racing is niet van plan om zich weg te steken.

Trainer Dave De Herdt blikt vooruit.

Coach, hoe is de week geweest?

“Goed. Zondag na de wedstrijd in Herentals heb ik de spelers onmiddellijk bij mij geroepen en hen gezegd: genieten van de 6 op 6 mag en moet, en dit moet gevierd worden, maar ik wil dat vanaf maandag de focus volledig naar Nijlen gaat.” En dat hebben ze goed opgepikt.”

Zelf heb je deze week door overmacht een training gemist.

“Het is jaren geleden dat ik zo ziek geweest ben. Het is in mijn hele loopbaan als trainer, nu toch al 20 jaar, nooit voorgevallen dat ik een training gemist heb door ziekte.”

“Ik was er kapot van, maar ik kon niet komen, want de ziekte was zeer besmettelijk. Van dinsdag tot vrijdag heb ik amper gegeten. Ik ben 4 kilogram kwijt, wat ook zijn voordelen heeft (lacht).”

“Maar T2 Hans en keeperstrainer Guido hebben het programma goed uitgevoerd. Die 2 kerels leveren prachtig werk. Het zijn echte clubmensen die me steunen en ook hun mening durven te geven, wat als coach belangrijk is.”

Moet je zaterdagavond iemand missen?

“Buiten de geblesseerde Kaj Knipping heb ik iedereen ter beschikking. Het zal nodig zijn tegen Nijlen, een van de topclubs in de reeks. Het is een team met bakken ervaring dat goed voetbal speelt en een ijzersterk blok vormt.”

“Nijlen heeft een coach met passie voor het vak en een eigen visie, iemand die niet elke week van systeem verandert, maar vanuit zijn eigen sterktes werkt. Ik ken er andere in deze reeks.”

“Maar elk team heeft zijn zwaktes, net als wij. Dus liggen er ook tegen een ploeg die dit jaar nog niet verloren heeft mogelijkheden. Al zullen we ons niveau weer wat moeten opkrikken om ook deze moeilijke klip te omzeilen.”

De match leeft op Racing en ongetwijfeld ook in Nijlen: het kan een mooie avond worden voor de fans?

“Ik vind dat onze ploeg elke week stappen vooruit zet en dat doen onze fans ook. Ze zijn positief, steunen ons en ook al worden ze soms als zware criminelen opgewacht, uiteindelijk zijn alle clubs blij dat we zijn langsgeweest.”

“Want we brengen een recette mee die niemand anders meebrengt. We zorgen niet voor problemen en drinken en eten meer dan alle andere bezoekende fans die ze nog samen over de vloer zullen krijgen dit seizoen.”

“Ik hoop dat onze supporters zo blijven verder doen en dat we wekelijks met meer en meer zullen zijn. Als ze zich dan allemaal – ook in de moeilijke momenten achter alle spelers zetten – voorspel ik nog veel goeds dit seizoen. Daarvoor wil ik de fans al bedanken.”

Ruimte voor externe advertenties: