fbpx

Racing verovert een driepunter tegen De Kempen

Racing behaalde een verdiende overwinning tegen de leider in het klassement, KFC De Kempen. Het was wel bibberen tot het eindsignaal.

Na 8 minuten kon Doncos de openingstreffer scoren. De thuisaanhang zorgde ondertussen voor een geweldige sfeer in het OVK-stadion. Racing domineerde nadien de wedstrijd maar een tweede treffer kwam er niet, zo gingen we rusten bij een 1-0 ruststand.

De tweede helft was 4 minuten bezig wanneer de thuisploeg een penalty kreeg toegewezen, Heyvaert zette deze feilloos om. We waren amper 5 minuten verder wanneer de bezoekers tot 2-1 terugkwamen. Een poging van Racing eindigde enkele ogenblikken later tegen de paal.

In de 67ste minuut werd de doorgebroken Weuts door de bezoekende doelman foutief afgestopt binnen de 16, ditmaal was het aan De Keersmaecker om de penalty om te zetten, de 3-1 was een feit. Maar wederom slaagden de bezoekers erin om de aansluitingstreffer te scoren.

Het was nadien nog bang afwachten tot het einde, maar Racing kon uiteindelijk oververdiend de 3 punten in Mechelen houden. Zo komt het terug tot op 5 punten van De Kempen.

Racing speelde met:
Frans, Eyeson, Knipping, Van Der Zyp, De Keersmaecker, Doncos (89’ Geysels), Hmouda, Heyvaert (80’ B. Kerckhofs), Weuts, W. Kerckhofs en Carrez (89’ Weydisch).

Doelpunten Racing:
8’ Doncos
49’ Heyvaert (pen.)
67’ De Keersmaecker (pen.)