De beloften gaan onderuit tegen Brasschaat

Vrijdagavond stond in het OVK-stadion het duel bij de beloften tussen Racing en KFC Brasschaat ingepland.

Brasschaat boekte tot op heden maar 1 overwinning, een forfait overwinning op de openingsspeeldag en dit tegen Racing. Het staat onderaan het klassement, Racing kon in november nog geen overwinning in de wacht slepen. Zouden de Racing-beloften er in slagen om het jaar alsnog met een overwinning af te sluiten?

De thuisploeg kreeg na zes minuten al een doelpunt te slikken via Brian Mees.
Racing kon onmiddellijk voor gevaar via Driss Amri die vanuit een scherpe hoek uithaalde, echter zonder succes.

Net voorbij het kwartier kreeg Racing nog een tweede treffer te slikken, nu was het Tibo Cotemans die scoorde. Racing leek op een moeilijk avond af te stevenen en zag het op het half uur een vrije trap van Walid Tazani door de doelman van onder de deklat gehaald.

Net voor het de rust inging ging diezelfde doelman Tjorven Vanleke in de fout bij een vrije trap van Tazani, de aansluitingstreffer was een feit. Voordien kreeg Anass Abattoy de kans op de gelijkmaker, maar zijn lobbal strandde naast het doel.

Racing keek tegen een achterstand aan bij de rust, na een eerste helft waarin Brasschaat gemotiveerder voor de dag kwam.

Bij de start van de tweede helft moest Loic Aguilar Espinoza nog enkel kansen van Brasschaat redden.
Toch werd Espinoza verrast toen Mees van Brasschaat hem te grazen nam met een lobbal, de bal verdween gelukkig naast het doel.

Halverwege de tweede helft stonden bordjes terug in evenwicht wanneer Driss Amri uithaalde en de gelijkmaker scoorde.

In het slotkwartier vielen er nog enkele doelpunten, zo won Nordwin Laeveren het duel in de verdediging en nam hij doelman Espinoza te grazen. Brasschaat kreeg nog een penalty door handsspel van een verdediger, Brian Mees verzilverde de strafschop.

De vlam leek gedoofd bij Racing, toch slaagde het er nog in om via Arno Robert de 3-4 eindstand vast te leggen.

Net als het eerste elftal vorige week op Zoersel kenden ook de beloften een offday.

KRC Mechelen: Loic Aguilar Espinoza, Himanish Beynaerts, Beni Wetshi Kamango Yangala, Victor Guerre, Karel Vermeulen, Driss Amri, Walid Tazani, Arno Robert, Tim Lambrechts, Gabriel Basous, Anass Abattoy, Sean Ceulemans

KFC Brasschaat: Tjorven Vanleke, Dominik Jacobs, Sam Vandekeybus, Levi Van Hees, Tibo Cotemans, Brian Mees, Nordwin Laeveren, Mylan Marchal, Victor Empereur, Jarno Smolders, Rens Van Doorslaer, Jens Christaens, Amiran Nozadze

Doelpunten: 6’ Brian Mees 0-1, 17’ Tibo Cotemans 0-2, 44’ Walid Tazani 1-2, 68’ Driss Amri 2-2, 76’ Nordwin Laeveren 2-3, 86’ Brian Mees 2-4, 88’ Arno Robert 3-4