Racing veroordeelt geweld!

Afgelopen zondagavond heeft zich een incident voorgedaan op de club. Daarbij is een werknemer van Racing fysiek aangepakt door enkele “supporters”. Het slachtoffer is 14 dagen werkonbekwaam.

Racing veroordeelt dit gedrag ten stelligste. De daders zullen gestraft worden. De club zal haar volledige medewerking verlenen aan het politie-onderzoek dat opgestart is.

Racing beklemtoont dat geweld niet thuishoort in deze maatschappij en dus ook niet op de club.

Meningsverschillen moeten uitgesproken worden als volwassen mensen, al dan niet met een pintje aan de toog. Keuzes of meningen worden onder geen énkel beding beslecht met geweld.

Met het zeer recentelijk nieuw opgerichte bestuur wil Racing een sterk signaal uitsturen dat elke vorm van geweld kordaat zal worden aangepakt. Nu en in de toekomst.

Respect is één van de kernwaarden waar het nieuwe Racing voor wil staan. Respect voor onszelf, onze collega-supporters, trainers, spelers, officials en sportieve tegenstanders.

Bij deze wil Racing zijn oprechte excuses aanbieden voor wat er gebeurd is. De club doet er alles aan om dit in de toekomst niet meer te laten gebeuren.

De Raad van Bestuur van KRC Mechelen