Ook Wout Kerckhofs komt dit seizoen niet meer in actie

Racing zit in de hoek waar de klappen vallen. Wout Kerckhofs is de volgende speler die in de lappenmand terechtkomt.

Wout liep afgelopen weekend in de gewonnen wedstrijd tegen Sint-Lenaarts een knieletsel op. Mankend moest de centrale verdediger het veld in de slotfase verlaten.

“Het gebeurde toen ik in een duel met een tegenstander een bal blokte. Er schoot iets in mijn knie, ik voelde meteen dat het ernstig was. Vorig jaar heb ik iets soortgelijks voorgehad, net voor de start van de eindronde. Toen was het wel iets minder erg.”

“Maandag heb ik een echo laten nemen en daaruit bleek dat de mediale band in mijn knie serieus verrokken is. Het verdict is dat ik 3 tot 4 weken niet zal kunnen spelen.”

“Dat betekent dat het seizoen voor mij eigenlijk afgelopen is. Er is nog een sprankeltje hoop op een sneller herstel, maar ik heb zonet ook nog een MRI laten nemen die mogelijk nog meer schade in mijn knie aan het licht brengt. Als dat het geval is, dan sta ik nog langer aan de kant.”

“Ik heb momenteel veel pijn. Ik kan mijn been nauwelijks plooien. Dit is voor mezelf en de ploeg heel spijtig. Zeker nu al die belangrijke matchen er aankomen. Ik was er heel graag bij geweest.”

“Jammer met al die belangrijke wedstrijden”

Wout Kerckhofs is de zoveelste bassispeler die dit seizoen met een blessure kampt en daardoor langere tijd aan de kant staat.

“Klopt. Pech achtervolgt ons al het hele jaar. Eerst met Stuyck, dan volgden Luckermans, Dondo en Ledent. Het slaat allemaal tegen. Het zal een beetje bij dit seizoen horen, zeker?”

“Maar goed: vanaf nu zal ik als supporter aan de kant komen staan. Net zoals Fred vorige week zei ben ik nu supporter nummer 1 om te hopen dat Racing het behoud nog kan afdwingen.”

Wout, veel succes in je revalidatie en tot binnenkort op een match!