Racing verliest (na zware trainingen) oefenduel op Groen Rood

Racing heeft zijn eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 2-1 verloren.

Woensdag begon Racing te trainen. Meteen met pit, want trainer Dave De Herdt riep zijn spelers voor twee trainingen het veld op.

Vrijdag begon de driedaagse stage, met een training en een teambuilding in Geel. Zaterdagochtend om 7 uur verwachtte de T1 alle spelers voor een ochtendloop en later in de ochtend stond ook nog een groepstraining op het programma.

In de late namiddag wachtte dan het duel met Groen Rood. De thuisploeg kwam na een scrimmage in de 16 van Racing snel op 1-0.

Even later werd Ventôse getorpedeerd toen hij alleen op doel van Groen Rood afging. Racing creëerde een handvol kansen.

Iets voorbij het halfuur dribbelde Van der Brempt de GR-defensie op een hoopje en legde hij mooi af voor Van Nuffel, die er 1-1 van maakte.

Na de rust kon Racing zijn overwicht en kansen niet in goals omzetten. Net voor het einde kreeg Groen Rood een vrije trap. De bal botste enkele centimeters voor doel, de ref zag er een doelpunt in: 2-1.

Ter info: Dave De Herdt nam enkele uren voor de match afscheid van de spelersgroep. Eén van zijn kinderen heeft positief getest op corona, waardoor onze coach zichzelf een week in quarantaine gezet heeft.

Intussen heeft Dave een PCR-test ondergaan, met een negatief resultaat. Als komende vrijdag een tweede negatieve PCR-test volgt, kan onze coach komend weekend opnieuw voor de groep staan in de bekermatch op Schaerbeek.

Racing in de 1e helft: Smet, De Paepe, Van der Zyp, W.Kerckhofs, B.Kerckhofs, Robert, Van der Brempt, Addaoui, Bessedjerari, Van Nuffel, Ventôse

Racing in de 2e helft: Bielen, Loman, Berben, Van Delm, Put, Guldix, Hmouda, Heyvaert, Carrez, Weuts, Doncos