Racing stuurt Wezel met 3-0-nederlaag naar huis

Racing heeft een drukke week tegen Wezel Sport met een goed gevoel én een uitstekend resultaat afgesloten. Groen-wit won met 3-0-cijfers.

Na de bekermatch op THES en de partij tegen City Pirates voerde Greg Vanderidt opnieuw enkele veranderingen door in zijn selectie.

Zo maakten Dries Ventôse en Sabri Hmouda opnieuw hun opwachting in het basisteam.

Racing nam van meet af aan het initiatief, maar dat Wezel zich niet naar de slachtbank zou laten leiden, stond in de sterren geschreven.

De bezoekers uit Mol toonden zich scherp in de duels en zochten meermaals het randje op.

De eerste goeie kans in de wedstrijd was voor Wezel. Na een 1-2 door het Racing-centrum kwam Van de Gevel alleen voor Senne Goossens, de bezoeker trapte de bal een paar meter naast.

Wezel riep het onheil zo zelf over zich af, want even later mondde de Mechelse pressie uit in de 1-0: Alan Mayanga nam aan de rand van de 16 de bal op zijn slof, zijn lage schot belandde in doel.

Racing speelde met veel energie en snelheid. Opnieuw was er mooi voetbal te zien, waarbij Jaric Schaessens na een knappe combinatie net naast besloot.

De 2-0 kwam er toen Mayanga op links een strakke voorzet voor doel zwiepte en Jens De Paepe er zijn hoofd tegen zette. Een ideale timing, net voor de rust.

In de tweede helft bleef Racing de beste ploeg, al was het opletten voor een bezoekende counter.

Iets voor het uur was de partij gespeeld toen Sabri Hmouda in de 16 van Wezel infiltreerde, neergelegd werd en Mayanga de strafschop in doel deponeerde: 3-0.

Die uppercut kwam Wezel niet te boven. Racing speelde de match volwassen uit en liet zich niet meer in de problemen brengen.

Dankzij deze overwinning staat Racing na 4 matchen met 7 op 12. Een mooie start (die zelfs meer had kunnen opleveren) en de burger moed geeft met de trip naar Rupel Boom (komende zondag) in het vooruitzicht.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, Knollenburg, De Paepe, Kerckhofs, Heyvaert (64′ Guldix), Hmouda (84′ Mrani), Ventôse, Schaessens, Laureys (64′ Versteeven), Mayanga

Gele kaarten voor Racing: Kerckhofs, Hmouda, Mrani

Doelpunten:
20′ Mayanga 1-0,
39′ De Paepe 2-0,
57′ Mayanga 3-0 (pen)