“3 matchen in een week en dan 3-0 winnen: alle lof voor de spelers”

Alleen maar tevreden gezichten zaterdagavond na de 3-0 tegen Wezel Sport. Jens Heyvaert en Greg Vanderidt klonken unisono: Racing won verdiend.

“Wezel is een betere ploeg dan City Pirates. Het ging meteen goed op en af. Wezel had de eerste grote kans, wij hadden een beetje geluk dat ze die niet afmaakten”, blikt Jens Heyvaert terug op de match.

“Wij maakten daarna snel de 1-0 en 2-0. We hebben gedaan wat we moesten doen en hadden controle.”

“Wezel had na die 2-0 nog weinig kansen en wij speelden het goed uit. Zo werd het 3-0, en het had zelfs 4-0 of 5-0 kunnen worden.”

Wat was het grote verschil met woensdag?

“Er was bijna geen verschil. Een eerste helft als tegen City Pirates heb ik als ploeg nog niet vaak gespeeld in mijn carrière. Maar je scoort niet, terwijl je dat vandaag wél doet met minder kansen.”

Er is een groot verschil met vorig seizoen, Racing lijkt veel sterker.

“Het is ons tweede seizoen met deze coach. We weten nu beter hoe onze coach wil spelen.”

“90 minuten er vol voor gaan, dat is onze sterkte. En er is kwaliteit bijgekomen. Als je een vervanging doet, boet je niet aan kwaliteit in.”

“De nieuwkomers zijn voor één voor één supergoeie gasten die zich in korte tijd goed geïntegreerd hebben. Qua groep hangen we zeer goed aan elkaar. Iedereen werkt voor elkaar en zo kun je veel punten pakken.”

De ambitie is dus echt top 5/eindronde?

“(lacht). Ik ga daar geen grote uitspraken over doen.”

“Tevreden met 7 op 12”

Greg Vanderidt kon alleen maar trots zijn op de prestatie van zijn groep en het resultaat.

“Het is een verdiende overwinning, sowieso. Ook al moeten we zeggen dat als Wezel na een kwartier die open kans benut, dat het dan een zeer moeilijke match wordt.”

“We hebben iets voorzichtiger gespeeld, maar wel met veel gretigheid, druk en agressiviteit. Alle lof voor de spelers!”

“We zijn met een comfortabele voorsprong de rust ingegaan. In het begin van de 2e helft was het even lastig, maar we hebben de match snel weer in handen genomen en waren dominant tegen de beste van de 4 ploegen waar we al tegen speelden.”

“Wat de spelers gebracht hebben deze week: 3 matchen en dan deze prestatie, dat is onwaarschijnlijk.”

Je veranderde je team en selectie weer, zo vallen er spelers uit de boot. Is dat niet ambetant?

“Als je spelers moet ontgoochelen, is dat niet plezant. Maar we hebben hier bewust voor gekozen: een brede kern met veel mogelijkheden.”

“Ik selecteer spelers per match en per opstelling. Maar ik blijf niet blind voor de teleurstelling van de jongens die ernaast vallen. Daar zal ik energie aan blijven besteden.”

Ben je tevreden met 7 op 12?

“Ja. De ervaring leert me dat je niet te snel tevreden mag zijn, maar dat je ook niet te veel mag eisen.”

“Overijse, onze eerste match, had in minuut 85 0-1 kunnen voor komen. Die match wonnen we uiteindelijk in minuut 94…”

“Het gelijkspel in Bocholt hebben we aan onszelf te wijten: we hebben daar zeer veel gemist.”

“Van City Pirates verliezen we. Maar die winnen vandaag met 2-0 van Lyra-Lierse… We hebben woensdag niet tegen City Pirates gespeeld, maar tegen onszelf. We hebben die laatste pass niet goed genoeg gegeven en hebben de vele kansen niet benut.”

Volgende zondag wacht de match op Rupel Boom, dat belooft een leuke derby te worden.

“Ik hoop het: twee traditieclubs met een mooi verleden tegen elkaar. Dat de rivaliteit op een gezonde manier tot uiting moge komen.”

“Maar opgelet: Rupel Boom is een gewond dier na hun 3-0-nederlaag op Berchem. Daar leven hoge verwachtingen, er is een groot budget en ze hebben veel ambities, intern verwachten ze veel meer dan de puntenoogst die ze nu hebben.”

“Het kan een spektakelwedstrijd worden met twee teams die voor de aanval en de winst gaan. Hopelijk kunnen we daar een goed resultaat halen…”

Supporters, de match op Rupel Boom is zondag om 15u. Er is geen buscombi.

Lees ook:
Racing klopt Wezel Sport met 3-0
speeldag 4: uitslagen en stand in de reeks van Racing