fbpx

Racing stoot na winst tegen Kalken door in de Croky Cup

In de eerste ronde van de Beker van België heeft Racing HO Kalken opzijgeschoven.

Racing kwam voor de rust maar bleekjes voor de dag tegen de eersteprovincialer. De ploeg miste punch, terwijl de Oost-Vlaamse garde van Kalken volop in de eigen kwaliteiten geloofde.

Racing-doelman Ruben Smet moest een paar keer gevat ingrijpen bij gevaarlijke pogingen van de bezoekers. De beste kansen in de openingsfase waren dan ook voor Kalken.

Toen Racing er voor het eerst echt goed doorkwam, was het meteen bingo. Jens Heyvaert kwam schuin voor doel, bleef rustig en schoof de bal onder de keeper van Kalken binnen: 1-0 na 26 minuten.

Lang duurde de Mechelse pret niet, want 10 minuten later speelde Racing in de verdediging de bal kwijt en profiteerde Kalken ervan om de stand op 1-1 te brengen.

Tijdens de rust bracht trainer De Herdt verdediger Van Delm en middenvelder Hmouda in het veld, in de plaats van Coen en Weydisch.

Het spel van Racing verliep nu vlotter en snediger. Met succes, want toen Bram Kerckhofs de bal vanaf rechts voor doel bracht, zette Weuts er zijn hoofd tegen: 2-1.

Een paar minuten later was het aan Doncos om zijn doelpuntje mee te pikken. Hij werd diep gestuurd, omspeelde de doelman en deponeerde de bal in het lege doel.

Bij die 3-1 bleef het. In de tweede ronde speelt Racing volgende week opnieuw thuis. Dan is KFC Lille de tegenstander. Lille klopte vanavond Helson Helchteren met 2-0.

Lille kennen we nog van vorig seizoen, toen het kampioen werd (voor Racing) in 1e provinciale Antwerpen.

Racing speelde tegen Kalken met: Smet, Van der Zyp, De Paepe, Coen (46′ Van Delm), Bram Kerckhofs, Put, Heyvaert (74′ Van der Brempt), Weydisch (46′ Hmouda), Carrez, Doncos en Weuts.

De fotoreportage en de reactie van trainer Dave De Herdt volgen later.