fbpx

“Eerste helft heel slecht, erna wél de juiste focus”

Racing plaatste zich zondag in de beker voor ronde 2. Groen-wit speelde geen denderende wedstrijd tegen Hoger Op Kalken, maar won wel.

Trainer Dave De Herdt zei na de kwalificatie dat het ook anders had kunnen lopen.

“Ik heb vanmiddag twee matchen gezien: een verschrikkelijke match voor de rust en erna een match die in een kwartier tijd in een beslissende plooi gelegd werd.”

“De eerste helft was niet om aan te zien, we waren heel slecht. Ik had enkele zaken geprobeerd: ik gaf een aantal andere spelers een kans. Maar als ze die kans niet grijpen, heb je een probleem.”

“Maar het lag niet alleen daaraan. Ik heb de spelers veel horen zeggen in de aanloop naar deze match, onder meer dat ze Kalken niet zouden onderschatten. Maar in de eerste helft heb ik daar niks van teruggezien.”

“In de tweede helft zag je met de juiste focus, de juiste grinta en de juiste druk naar voren tot wat deze ploeg in staat is. Ervoor was er geen enkele balvastheid, de middenvelders speelden precies verstoppertje, waardoor je automatisch onder druk komt te staan.”

“Het had bij de rust 1-3 kunnen staan. Daar moet je eerlijk in zijn. Kalken is echt een goeie ploeg, dat wisten we op voorhand. We mogen onze twee handjes kussen dat we met 1-1 de rust haalden.”

Wat heb je tijdens de rust gedaan/gezegd?

“Ik heb er 2 spelers uitgehaald, maar ik had er 9 of 10 kunnen uithalen. Het was gewoon te weinig. Ik heb in de rust mijn zegje gedaan en heb mijn vervangingen doorgevoerd.”

“In het eerste kwartier van de tweede helft zag ik meteen veel goeie dingen. Maar ik herhaal: we kruipen door het oog van de naald.”

Hoe staat het met de onbeschikbare spelers?

“Over Wout Kerckhofs heb ik goed nieuws gekregen. Er is niks geraakt in zijn knie. Hij kan aanpikken op training. Misschien krijgen we hem klaar tegen volgend weekend.”

“Kaj Knipping heeft een scheurtje in een pees. Hij heeft heel veel pech. Voor hij naar Racing kwam was hij nooit geblesseerd. Maar vorig seizoen: hamstring links, hamstring rechts, nu dit: brute pech. Hij staat 4 of 5 weken aan de kant.”

“Kevin Eyeson tot slot proberen we stilletjes weer te brengen na privé-problemen. Hij moet nu voluit trainen en zo weer op niveau komen. Zaterdag heeft hij meegetraind, we geven hem de tijd. Zijn vervanger Bram Kerckhofs doet het alvast schitterend. Bram krijgt van mij het vertrouwen dat hij verdient.”