Racing sprokkelt na 2 op 15 mooie driepunter in topper tegen Bocholt

Racing heeft voor het eerst in het kalenderjaar 2024 kunnen winnen. Een herboren groen-wit won op OVK makkelijk van nummer 3 in de stand Bocholt.

De bezoekers konden met 30 op 39 een prima rapport voorleggen. Maar toch kon Bocholt in deze topper nooit de illusie wekken om een vuist te kunnen maken tegen Racing.

Groent-wit, onder leiding van het tijdelijke trainerstrio Ghys-Verbeeck-De Smet toonde vanaf de aftrap veel karakter en inzet. Kort op de man, meteen bij de les.

Toen bij Bocholt smaakmaker Seppe Brulmans al na enkele minuten geblesseerd naar de kant moest, droogden de ideeën bij de Limburgers in een vroeg stadium helemaal op.

Racing nam het initiatief en duwde. In de eerste helft leverde het overwicht enkele kleine kansjes op. Zo frommelde Maxim Versteeven een scherpe voorzet van Nick Spaenhoven net naast de verste paal. Op het halfuur konden we een laag schot van Jaric Schaessens noteren.

Even later moest de coach van Bocholt al zijn tweede vervanging doorvoeren, na opnieuw een blessure bij een van zijn spelers.

Racing keek niet om en ging door. Net voor de rust verdween een afgeweken poging van Versteeven in de handen van de bezoekende doelman. Bij 0-0 gingen de spelers de kleedkamer in.

In de tweede helft lukte het Racing wél om te scoren. In minuut 55 bediende Spaenhoven met een goed tikje Alan Mayanga, die de bal laag voortrok. Gregory Carrez stond op de goede plaats om binnen te werken: 1-0.

Een paar minuten later had Mayanga de 2-0 op zijn schoen, maar oog in oog met de doelman van Bocholt trapte onze aanvaller net naast.

Het tweede doelpunt viel een klein kwartier later toen Carrez het eens listig vanaf afstand probeerde. Zijn schuiver verdween netjes in de hoek, buiten het bereik van de keeper: 2-0.

Mayanga kreeg daarna de kans op de 3-0, maar ditmaal was het de keeper van Bocholt die er een stokje voor stak. Maar geen nood: in de slotfase ging Spaenhoven nog eens op wandel. Zijn schot botste via de paal voor de voet van de net ingevallen Nesta Vallez, die in twee keer raak trof.

3-0 tegen het ambitieuze Bocholt, met een knappe teamprestatie. De Racing-supporters konden met een goed gevoel naar huis en trakteerden het Franse arbitrale trio op een welgemeend applaus.

Volgende zaterdag is er de uitmatch op City Pirates, de laatste in het klassement.