Gregory Carrez na de 3-0: “Eerst vraagtekens, dan kopjes leeggemaakt”

Gregory Carrez haalde tegen Bocholt twee keer de trekker over in de 3-0-overwinning. Het waren zijn 9e en 10e doelpunt seizoen.

Na de wedstrijd blikten we met rugnummer 29 terug op het wedstrijdverloop.

Gregory, wat vond je van de match?

“We waren baas vanaf het begin. Als we iets scherper waren geweest, hadden we in de eerste helft al op voorsprong kunnen komen.”

“Na de rust hebben we echt volwassen gespeeld. We scoorden 3 keer en de score had nog hoger kunnen oplopen. Maar we hebben het proper uitgespeeld en zijn op geen enkel moment in de problemen gekomen. 3-0 thuis tegen Bocholt is een mooi resultaat.”

Wat had Marc Ghys vooraf gezegd in de kleedkamer?

“Dat we vooral onszelf moesten zijn en vrank en vrij moesten voetballen. De duels aangaan en in balbezit ons eigen spel spelen. Ik denk dat dat zeer goed gelukt is.”

Jullie waren wel een stuk gretiger dan vorige week op Lyra-Lierse, niet?

“Ja. Ik denk dat dat ook wel normaal is na een trainersontslag. Dan staan spelers altijd automatisch wat scherper.”

“We waren het sowieso aan onszelf maar ook aan de supporters van Racing verplicht om ons best te doen en inzet te tonen.”

Was het een rare week voor jezelf en de spelersgroep?

“Ik moet zeggen dat ik het intussen allemaal wel wat kan plaatsen. Ik heb eens een seizoen in Berchem gehad waarin ik 4 trainers in een jaar gehad heb. Ik ben ook al ietsje ouder…”

“Maar natuurlijk speelt dat wel. Maandag waren er veel vraagtekens, maar woensdag hebben we de kopjes goed kunnen leegmaken op training en ook vrijdag hebben we volop naar de match tegen Bocholt kunnen toewerken. En je ziet het resultaat.”

Jij scoorde 2 keer, da’s ook een opsteker voor jezelf.

“Zeker. In het begin van het seizoen was het lastig. Ik was er vaak niet bij, maar ben uiteindelijk toch in het basisteam geraakt.”

“Nu zit ik aan 10 goals, dat is zeker mooi meegenomen.”

Hoe moet het volgens jou nu verder in de sportieve staf?

“Ik denk dat Marc Ghys zelf moet beslissen hoe hij dat ziet als trainer, maar ik denk dat ze er naar streven om zo snel mogelijk een nieuwe trainersstaf samen te stellen, ook met het oog op volgend seizoen.”

“Ik denk dus dat het voor iedereen wel goed zou zijn als er straks een nieuwe trainer voor de groep staat.”

Bedankt, Gregory, en proficiat met de goals en de overwinning!

Lees ook:
sterk Racing wint met 3-0 de topper tegen Bocholt