Racing sprokkelt een punt in een rommelige streekderby

Rupel Boom en Racing Mechelen hebben zondagnamiddag de buit verdeeld. In de regioderby vielen geen doelpunten.

Groen-wit eiste in de eerste helft de bal op. Rupel Boom liet Racing komen en speelde daardoor een paar keer met vuur.

Na een 20-tal minuten konden de waarnemers de eerste grote kans in de wedstrijd noteren. Wout Kerckhofs legde de bal in de 16 terug tot bij Alan Mayanga, die hard tegen de lat trapte.

Pech voor Racing, dat wel bleef proberen. Maar de kansen waren schaars. De doelman van Rupel Boom ving net voor de rust een laag schot van Sabri Hmouda en was ook alert bij een voorzet van Yasin Mrani.

Veel meer viel er in een al bij al voorzichtige eerste helft niet te beleven.

Na de pauze was het opnieuw Racing dat het eerst gevaarlijk was. Mayanga probeerde het vanuit de draai, zijn schot ging over.

Daarna kwam Rupel Boom een paar keer dreigen. Een schot vloog over, Senne Goossens moest even later een knal tegenhouden.

Gaandeweg werd de sfeer op het veld grimmiger. De scheidsrechter moest alle zeilen bijzetten om het netjes te houden en zwaaide lustig met gele kaarten.

Nadat Jens Heyvaert al eentje gekregen had, kreeg onze middenvelder in minuut 74 een tweede geel onder zijn neus geduwd. Voor een tackle op de bal.

Racing moest nog ruim een kwartier met zijn tienen verder, maar hield zich makkelijk overeind.

Rupel Boom bleek niet in staat Racing uit verband te spelen, waardoor de streekderby ietwat ontgoochelend (maar niet onlogisch) op de brilscore eindigde.

Racing speelde met: Goossens, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Ventôse, Hmouda, Heyvaert, Laureys (73′ Knollenburg), Schaessens, Mrani, Mayanga (89′ Versteeven)

Gele kaarten voor Racing:
– Ventôse
– Hmouda
– Heyvaert (2x)
– Versteeven