Racing schakelt Kraainem uit, nu volgt Monceau

In de 3e ronde van de Croky Cup heeft Racing Mechelen eersteprovincialer Europa Kraainem gewipt.

Racing begon zwak aan de match. Al in de eerste minuut sneden de bezoekers als door boter in onze defensie. Gabrielli scoorde in de verste hoek en laag over de grond de 0-1.

In minuut 20 was het de tweede keer prijs, toen de bal via de paal in doel hobbelde. Het zag er knullig uit, 0-2.

Daarna begon Racing wat beter te spelen. Een kopbal van Benhamou eindigde op de keeper van Kraainem en even later werd een kopbal Hmouda op de lijn gered.

Daarna was het de beurt aan Versteeven, die tot twee keer toe verkeerd gestuit werd in de 16. De eerste penalty zette Carrez om, de tweede miste hij.

Toch werd het voor de rust nog 2-2, toen een goeie actie voor de voet van Hmouda eindigde. Die trof van dichtbij raak.

Ook in de tweede helft kon groen-wit niet imponeren, maar Racing had de match wel makkelijk kunnen winnen als het een derde penalty, nu na hands, had benut. Ditmaal was het Hmouda die de keeper op zijn weg vond.

Er waren nog goeie kansen voor, onder meer, Versteeven en er was een stevige uithaal van invaller Ugoh, maar de 2-2 bleef op het bord staan.

Zo gingen we (meteen) naar penalty’s. Racing mocht beginnen en miste de eerste. Kraainem kwam op 0-1, maar daarna scoorden Heyvaert en Kerckhofs, intussen redde Knipping twee keer.

Toen ook Ugoh en Versteeven hun strafschop omzetten, stond het 4-2 en was het pleit beslecht.

Racing mag naar de 4e ronde en speelt daarin volgende week zondag opnieuw thuis, tegen Monceau, dat met 0-1 won in Torhout. Monceau speelt in 3e amateur.

Racing speelde met: Knipping, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Mrani (62′ Laureys), Polizzi (87′ El Habri), Heyvaert, Hmouda, Benhamou (62′ Ugoh), Carrez en Versteeven.