Racing Retro: met de Kapelse Racingvrienden naar Lier, waar bekersprookje eindigt

In onze laatste Racing Retro van de kerstvakantie keren we nog één keer terug naar het memorabele bekerseizoen 2008-2009.

Nadat Racing eerder onder meer de eersteklassers Germinal Beerschot en Zulte Waregem had uitgeschakeld, kwam het in de kwartfinales in een heen- en terugwedstrijd uit tegen Lierse.

Racing won de heenmatch thuis met 1-0. Het geloof in een historische kwalificatie als derdeklasser voor de halve finales groeide met de dag, maar op het goed gevulde Lisp moest groen en wit zijn meerdere erkennen in Lierse.

Joao-Olivio Calicchio, die thuis de 1-0 scoorde, begon op de bank. Met Domien Leys bouwde trainer Regi Van Acker extra defensieve zekerheid in. Maar het mocht niet baten, want het in 2e afdeling spelende Lierse zette Racing meteen zwaar onder druk en toonde zich een klasse sterker.

Na ruim een halfuur keek groen en wit met zijn bijna 2.000 meegereisde supporters al tegen een 2-0-achterstand aan, na goals van Abdel Wahed en Cavens op penalty.

Na de rust speelde Racing veel beter en acteerde Lierse wat zenuwachtiger. Maar na 2 gele kaarten voor de ingevallen Elayadi moesten we met 10 man verder en sloeg Lierse met een counter voor de 3e keer toe: 3-0 en einde van het bekerverhaal.

Absoluut geen schande, want onze club had zich op de kaart gezet en de sympathie van voetbalminnend België afgedwongen. En wat hadden onze supporters zich geamuseerd in die bloedstollende wedstrijden!

Racing speelde met: Clepkens, Nnaji, Verstappen, Goessens, Leys (46′ Elayadi), Scheers, Engelen, Marcos (46′ Calicchio), Verstraeten, Da Silva en Claessens (83′ Casagolda).

Bekijk de Racing Retro in video, met eerst een reportage vanop de spelersbus en de supportersbus van de Kapelse Racingvrienden en daarna een samenvatting van de match: klik hier en bekijk de video op onze youtube-pagina.