Racing Retro: in 2014 stunt Racing in de beker op Genk

Racing Genk veroverde zondagavond voor de 5e keer in zijn geschiedenis de Beker van België.

Deze mooie triomf van de Limburgers doet ons stiekem een beetje denken aan de tijd toen Racing als tweedeklasser een bekermatch speelde in Genk.

Racing was in het seizoen 2014-2015 vanuit de voorrondes doorgestoten naar de 1/16e finales, waarin de eersteklassers hun opwachting maakten. De loting koppelde de twee Racings aan elkaar.

Woensdagavond 24 september 2014: de Racing-fans maken met bussen de verplaatsing naar Genk. Eén doel: stunten.

In een vrij gelijkopgaande wedstrijd blijft de 0 tot een kwartier voor tijd op het scorebord staan. Plots gebeurt het ondenkbare: Racing dwingt een penalty af en Ivan Yagan zet hem koelbloedig om.

0-1 wordt het en blijft het. Het Mechelse vak ontploft. Racing zorgt voor een regelrechte stunt en viert de overwinning tot een stuk in de nacht, in het chalet.

RC Genk: Köteles, Cavric, Kabasele, Anele, Kara, Castagne, Cissé, Gorius, Hyland, Schrijvers en Okriashvili – Vielen in: Gerkens, Mboyo en Buffel.

RC Mechelen: De Vroe, Gnakpa, Mpati, N’Diaye, Camara, Tuteleers, Vaesen, Farin, Brulmans, Hmouda en Yagan – Vielen in: Reuse en Debouver.

De VRT draaide een mooie reportage over de bekerstunt, mét beelden in de kleedkamer van Racing en reacties van Racing-speler Vaesen en Genk-coach McLeish. Klik hier en bekijk de repo op onze youtube-pagina.