Racing Retro: Calicchio schiet Racing naar bekerwinst tegen Lierse

In een nieuwe aflevering van onze Racing Retro uit het gezegende bekerseizoen 2008-2009 staan we vandaag stil bij de thuismatch tegen Lierse.

Het bekerparcours onder leiding van trainer Regi Van Acker ligt menig Racing-supporter nog vers in het geheugen.

Zo schakelde Racing eerst Germinal Beerschot uit op het Kiel en kegelde het daarna, in de 1/8e finales, met Zulte Waregem een tweede eersteklasser uit het bekertoernooi.

In de kwartfinales wachtte een dubbele confrontatie met Lierse, op dat moment dus een strijd tussen een derdeklasser (Racing) en een tweedeklasser (Lierse).

In de thuismatch had Racing het niet onder de markt met Lierse, dat voorin uitpakte met het gevreesde spitsenduo Cavens-Radzinski.

De twee aanvallers maakten het de groen-witte defensie, inclusief doelman Clepkens, bijzonder lastig, maar kraken deed onze defensie niet.

Toen Racing in de 72e minuut een hoekschop kreeg, gebeurde het: de bezoekers kregen de bal niet uit de 16 en Racing-topschutter Calicchio trof raak door een bos van spelers.

De fans van Racing hadden alweer reden tot een feestnacht: Lierse werd met 1-0 naar huis gestuurd en de hoop op kwalificatie voor de halve finales groeide zienderogen.

Racing speelde met: Clepkens, Goessens, Nnaji, Verstappen, Scheers, Engelen, Verstraeten, Da Silva (89′ Leys), Claessens (46′ Casagolda), Marcos (63′ Elayadi) en Calicchio

Bekijk hier de samenvatting van die 1-0 in de kwartfinales: video