Racing pakt op de valreep de volle buit op Nijlen

Na een moeilijke en spannende wedstrijd slaagde Racing er alsnog in om in de laatste minuten de drie punten mee te graaien op Nijlen.

De wedstrijd begon vrij hevig en met een aantal foutieve tussenkomsten. In de 14de minuut kwam groen-wit goed weg wanneer een poging van de thuisploeg op de paal strandde. Een paar minuten later kon Weuts aan de overzijde met het hoofd scoren, de ref zag echter voorafgaandelijk een duwfout en keurde het doelpunt af.

Even later moest doelman Hofmans een Nijlense speler foutief afstoppen binnen de 16, Vanderheyden zette de strafschop feilloos om en de 1-0 was een feit. Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van de voorsprong want via een mooie pass binnendoor van Weydisch kon Weuts de gelijkmaker binnentikken.

Na de pauze kon Racing in de 70ste minuut een mooie aanval succesvol afronden via Carrez. Twaalf minuten voor het eindsignaal kwam Nijlen op gelijke hoogte. De bal zou via de deklat – volgens de grensrechter – over de doellijn zijn gegaan. De bezoekers contesteren het doelpunt maar de ref wuifde het protest weg. Op een paar minuten van het einde werd Weuts door de thuisdoelman onderuit gehaald in het strafschopgebied. Bram Kerckhofs plaatste zich achter de bal en kon de strafschop in twee tijden omzetten.