fbpx

De Herdt na de 2-3 in Nijlen: “Hartslag van ruim 200”

Wroeten, zwoegen en ploegen: zie daar het recept dat Racing zaterdagavond hanteerde om af te rekenen met Nijlen. Groen-wit won met 2-3 en consolideert zijn plaats bovenaan in de rangschikking.

Dave De Herdt beleefde alle emoties die je je kunt indenken. Na de match stond de coach uit te hijgen alsof hij net een halve marathon gelopen had.

Coach, hoe heb jij deze rollercoaster beleefd?

“Man, man, man! Ik sta hier enkele minuten na de match met een hartslag van over de 200.”

“We wisten dat het een heel moeilijke match zou worden waarin we moesten blijven werken en de duels moesten blijven aangaan.”

“In de tweede helft moesten we een beetje achteruit om het allemaal te kunnen blijven belopen, maar de jongens hebben met verve alles gegeven.”

De match verdiende geen schoonheidsprijs, maar we gaan wel met de 3 punten naar Mechelen.

“Die schoonheidsprijs hoeft niet. In onze eerste 10 matchen kregen we bloemen voor ons spel, maar bleven we achter met  20 op 30 en de 3e of 4e plaats in het klassement.”

“In 1e provinciale moet het bij momenten anders. Vandaag was het zo’n moment dat het anders moest. Dit was een kopie van de match op Wezel Sport, met veel mentaliteit en vechtlust. Als de match dan beslist wordt met een penalty in de 90e minuut, so be it.”

Een penalty in twee tijden omgezet, misschien wel typerend voor deze wedstrijd?

“Ja. Ik snap niet goed waarom “den Brakke” (Bram Kerckhofs, nvdr) die trapte, maar soit, hij had vertrouwen en wilde hem nemen. Het belangrijkste is dat hij er inging.”

“Er waren enkele discutabele fases in de wedstrijd. Met een bal die via de lat in ons doel gegaan zou zijn, maar waar het niet heel duidelijk was. En zo waren er nog wel enkele momenten. Maar dat kan ook niet anders in een match met zo’n beleving op en rond het veld.”

Je miste Eyeson, De Keersmaecker en Wout Kerckhofs met blessures. Het is geen sinecure om die jongens te vervangen?

“Bram Kerkchofs is op rechts een heel goeie doublure voor Kevin, dat weten we. Kevin is verdedigend iets sterker, Bram speelt iets aanvallender en zijn laatste bal is iets beter. Dan moet je als coach een keuze maken.”

“Wout Kerckhofs had nog geen minuut gemist dit seizoen, dus kwam het hard aan toen we donderdag hoorden dat hij voor enkele weken out is. Maar ik zag Jens Morissens centraal achterin een fantastische wedstrijd spelen. Ik ben heel blij voor Jens, want hij heeft getoond dat ik na zijn operatie nog altijd op hem kan rekenen.”

Met 15 op 15 houden we bovenin stand op de 2e positie en ligt de promotie nog binnen handbereik?

“Heel veel supporters zijn heel hard geraakt door onze nederlaag in Hoboken in december, de spelers zelf ook. Maar ik heb voor deze wedstrijd gezegd dat we dat spook vandaag konden verjagen door op Nijlen, ons zwarte beest, te winnen. Dat is gebeurd.”

“We blijven voor de titel gaan, ook al is Lille heel sterk. Wij geloven nog rotsvast in de laatste 9 matchen, ik hoop de supporters ook.”

Vandaag stond nieuwkomer Jeroen Hofmans meteen in doel en zat Vinnie Frans op de bank. Waarom?

“We hebben Vinnie dit seizoen heel veel vertrouwen gegeven en ik kan hem weinig verwijten. Heeft hij fouten gemaakt? Ja, maar iedereen heeft er dit seizoen gemaakt, ik zelf ook.”

“Maar als je de kans krijgt om een heel ervaren doelman uit 2e amateur te gaan halen die iets matuurder is op stilstaande fases, dan denk ik dat we de goeie keuze gemaakt hebben. Daardoor is Vinnie vandaag op de bank beland. Sport is keikard.”

Op dit moment nog een extra speler halen onderstreept ook de ambitie van de club.

“Ja. Ik wil iedereen bedanken die deze transfer mogelijk gemaakt heeft, sportief en financieel.”

“We hebben zeer kort op de bal gespeeld. Dinsdagavond hebben we de juiste telefoons gedaan en woensdag was het rond. Een dikke pluim aan iedereen die meegewerkt heeft om deze transfer te verwezenlijken.”

Proficiat met de overwinning en op naar de thuismatch van volgende zaterdag tegen Oppuurs!

Ruimte voor externe advertenties: