Racing pakt de drie punten op Ternesse

Racing pakte deze namiddag de drie punten mee uit Wommelgem en dit na een echte thriller in de slotminuten.

De eerste helft werd er één zonder echte grote doelkansen, De bezoekers konden wel het meeste balbezit opeisen. In de 42’ werd een overduidelijk handspel in de 16’ van Ternesse niet bestraft door de ref, Racing kreeg enkel een hoekschop die jammer genoeg niets opleverde. Even later werd een verraderlijke vrije trap door Frans uit het doel geranseld.

In de tweede helft ging Racing resoluut op zoek naar een doelpunt, een knal van Carrez – gelost door de thuisdoelman – en de rebound van Weuts kende echter geen succes. In de 70’ was het dan toch raak, Weuts scoorde maar de ref had voorafgaandelijke hands gezien, en floot een penalty. Carrez zette zich achter de bal en plaatste deze buiten het bereik van de thuisdoelman in doel. Rond de 80’ kreeg Doncos een kans op de 0-2, hij besloot echter over het doel. Met nog 2’ te spelen scoorde Ternesse de gelijkmaker, een dreun voor de bezoekers. In de blessuretijd kon groen-wit echter een tegenaanval succesvol afronden, Geysels zorgde voor de oververdiende – en zwaar bevochten – 1-2 overwinning. In de allerlaatste minuut kreeg Van der Zeyp nog een tweede gele kaart aangesmeerd wegens een – volgens de grensrechter – ongepaste reactie t.o.v. het thuispubliek.

Racing speelde met: Frans, Eyeson, Knipping, Van der Zyp, Weydisch (86’ B. Kerckhofs), De Keersmaecker, Doncos (89’ Geysels), Hmouda (77’ Heyvaert), Weuts, W. Kerckhofs en Carrez.

Doelpunten Racing:
70’ Carrez (pen.)
90’ Geysels

Gele kaarten Racing:
27’ Eyeson
40’ en 89’ Van der Zyp