“Dit was geen wedstrijd voor hartlijders”

Racing heeft in Wommelgem zijn tweede driepunter van het seizoen gesprokkeld. Het werd 1-2 op Ternesse.

Trainer Dave De Herdt ging in de slotfase van de hemel naar de hel en plots weer naar de hemel, met dank aan de late winning goal van Lars Geysels.

Coach, wat een wedstrijd!

“Inderdaad. Het was geen match voor hartlijders. We zijn goed begonnen en waren in de eerste helft de betere ploeg met het meeste balbezit. Maar grote kansen hadden we niet.”

“Ternesse ook niet, tenzij eentje na een duidelijk geval van offside waarbij ze alleen op Vinnie Frans konden afgaan. Het was een fase waar de ref zich tijdens de rust voor kwam excuseren.”

“Na de rust zijn we uit de kleedkamer gekomen met het voornemen in het eerste kwartier het verschil te proberen maken. Met een penalty kwamen we op 0-1, plan geslaagd.”

“We zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen tegen de ploeg met de snelste spits uit de reeks, maar toch werd het in de 88e minuut 1-1. Het was een goed aangesneden vrije trap die ook nog eens goed werd binnengekopt. Een stilstaande fase, jazeker, maar soms is het niet nodig een schuldige aan te wijzen. Soms kan dat perfect uitgevoerd worden en sta je machteloos.”

“Net voor die 1-1 hadden we beslist over te schakelen op een 3-5-2 en Bram Kerckhofs te brengen, waarna we ook Lars Geysels nog in het veld brachten. Bij zijn eerste balcontact scoorde die de 1-2.”

Iedereen werd gek van vreugde!

“Alles ontplofte. Iedereen vloog aan de cornervlag op elkaar. Zelf heb ik een spurtje van 50 meter getrokken. Het is een overwinning die heel veel moeite gekost heeft, maar tegelijkertijd een heel verdiende.”

“Jammer dat Nick Van der Zyp nog uitgesloten werd in dat slot. Omdat hij zijn vinger op zijn mond gelegd had om de fans van Ternesse te laten zwijgen, incasseerde hij een tweede gele kaart. Toch een strenge sanctie…”

Maar de overwinning maakt dat goed, niet?

“Het is een hemelsbreed verschil om 6 op 12 te hebben en geen 4 op 12, ook al is dat verschil in punten op zich miniem. We pikken ons wagonnetje weer aan. Met 6 punten hebben we er maar 3 minder dan de 3 teams die met 9 punten de leiding delen: Wezel, De Kempen en Berg en Dal.”

“Volgende week volgt de tweede uitwedstrijd op een rij, op het veld van Herentals. Ik verwacht dat die ploeg voor 1 punt zal spelen en vooral zal verdedigen, wat hun goed recht is. Het is dan aan ons om oplossingen te vinden, zoals we die vandaag tegen Ternesse gevonden hebben.”

“Deze driepunter is een enorme opluchting. We hadden het ons wat makkelijker kunnen maken als we het balletje in 2 fases telkens breed hadden gelegd in plaats van het zelf te proberen, waardoor we op 0-2 gekomen zouden zijn, maar goed, de winst is binnen. We hebben getoond dat we met deze focus en mentaliteit tot veel in staat zijn tegen een ploeg die geacht wordt mee bovenin te staan.”

Ruimte voor externe advertenties: