Racing lijdt onverdiend puntenverlies tegen Sporting Hasselt

Racing heeft geen vervolg kunnen breien aan de driepunter van vorig weekend. Thuis verloor groen-wit zondagnamiddag van een uitgekookt Sporting Hasselt.

In de eerste helft zagen we twee teams die aan elkaar gewaagd waren. Champagnevoetbal werd niet geserveerd, maar er waren wel enkele kleine kansjes voor beide doelen.

Na 20 minuten deed Racing zichzelf de das om in de eigen 16. Sporting Hasselt pakte het cadeautje zonder verpinken uit en kwam op 0-1.

Racing had wel wat balbezit, maar deed er voor de rust te weinig mee. Iets na het halfuur greep coach Vanderidt in door Spaenhoven en Carrez naar de kant te halen. Met Knollenburg en Walen De Keyser kwamen twee verse krachten in het veld.

Na de rust toonde Racing meer lef, drive en kracht. Hasselt moest achteruit en nu kwamen de kansen voor de thuisploeg wél. Goeie kansen zelfs.

Hmouda zette zich door in de 16, maar geraakte niet voorbij de bezoekende doelman. Enkele minuten later was het wel raak toen Racing een vrije trap mocht nemen net voor de 16 van Hasselt. Mrani krulde de bal via de paal mooi binnen: de verdiende 1-1.

Racing nam geen genoegen met een punt en bleef aanvallen. Weuts leek aan de tweede paal een goed uitgespeelde kans af te ronden, maar besloot over. Toen onze aanvoerder een paar minuten later alleen op de keeper afging, leek de 2-1 opnieuw in de maak, maar opnieuw kwam die er niet.

Het was intussen wel opletten voor Limburgse prikjes, maar Ruben Smet keepte een puike partij en pakte uit met enkele vette reddingen.

Toch liep Racing in het slot van de wedstrijd in het mes. Bij een snelle counter van Hasselt ging een bezoeker in het strafschopgebied tegen de vlakte. De ref legde de bal – terecht – op de stip en de 1-2 was een feit.

Een hard verdict voor Racing, dat na de rust aanspraak maakte op meer.

Volgende week zondag speelt Racing om 14u30 op het veld van Cappellen. Een wedstrijd zonder buscombi en met open loketten.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven (35′ Knollenburg), Kerckhofs, De Paepe, Akarom, Hmouda, Mauro, Mrani, Carrez (35′ Walen De Keyser), Ventôse en Weuts.