“Begrijp de commotie over de voorverkoop, maar blijf ons massaal steunen”

Zondagnamiddag neemt Racing het in het Oscar Vankesbeeckstadion om 14u30 op tegen Sporting Hasselt.

Sporting Hasselt is de winnaar van de eerste periode in onze reeks. De Limburgers veroverden die titel eind oktober, in eigen huis tegen…Racing Mechelen. Racing verloor de match met 1-0.

Net als op Hasselt is deze match er eentje met gesloten loketten. De supporters van Hasselt moeten met de bus komen, alle fans – ook die van Racing – moeten op voorhand een ticket kopen.

Dit is een beslissing van de overheid, die trouwens niet alleen van toepassing is op Racing. Veel clubs, dus ook in de lagere reeksen, krijgen sinds enkele seizoenen te maken met buscombi’s en gesloten loketten.

De clubs moeten dus verplicht een voorverkoop organiseren. Bij Racing is die zowel fysiek, tijdens verkoopsmomenten in het chalet, als digitaal, in onze ticketshop op de website (klik hier).

Met Greg Vanderidt blikken we vooruit op de match tegen Hasselt.

Coach, hoe is de trainingsweek verlopen?

“De overwinning van vorige zondag heeft deugd gedaan. We deden een goede zaak in het klassement met onze 3 punten. Automatisch ga je dan bevrijd trainen en krijg je nog meer animo in de groep.”

Kun je voortbouwen op de 1-2 tegen Jong Beerschot?

“Vast en zeker. Onze tweede helft was degelijk en bij momenten goed. Met meer volk op het middenveld en hoger op de helft van de tegenstander kwamen we beter voor de dag.”

“Het is wel opvallend dat we tijdens onze laatste 3 wedstrijden vooral in de tweede helft beter in ons spel komen. Daar proberen we verandering in te brengen.”

Zijn er geblesseerde/geschorste spelers?

“Jens Heyvaert is nog een twijfelgeval, voor de rest zijn we compleet (buiten de langdurig geblesseerde spelers).”

Sporting Hasselt won de eerste periode tegen ons en is ambitieus, maar het is ook een ploeg die we aankunnen?

“Sporting Hasselt was als een komeet gestart deze competitie, met 23 op 27. Dat is geen toeval, het zijn straffe cijfers.”

“De laatste tijd sputtert de motor een beetje, maar herpakten ze zich verleden week door Lyra-Lierse met 4-2 te kloppen.”

“Wij blazen de laatste wedstrijden te veel warm en koud tegelijk. We moeten regelmatiger worden in onze prestaties.’

“Onze supporters zijn, terecht, veeleisend. Dat moeten wij ook als staff en spelers zijn. Minder nadenken en meer op gevoel, lef en durf gaan spelen.”

“”Strijd en passie” en “bloed aan de palen” zijn uitspraken die onze club volledig omschrijven, en dat is de spirit die we moeten etaleren op het veld.”

“Dit is mijn verantwoordelijkheid: de spelers zodanig motiveren dat we elke wedstrijd tot het gaatje gaan.”

De match is met gesloten loketten. Daar kan de club niet buiten. Sommige fans zien een voorverkoop niet zitten en haken af. Hoe kijk jij daar naar?

“De steun van onze supporters speelt in elke wedstrijd een bijzonder grote rol. Dit is een troef die geen enkele andere club in onze reeks heeft.”

“Ik begrijp de hele commotie over de combi-regeling, maar de club treft daar geen schuld in. Er is geregeld overleg met de ordediensten en overheid, maar hier is niks aan te doen.”

“Ik wil onze supporters dus nog eens oproepen om ons massaal te blijven steunen, ondanks de hinder die ze ondervinden voor het kopen van tickets.”

Succes, zondag!

Supporters, de poorten openen om 13u.

Parking Vertommen is toegankelijk voor wie met de auto komt.

Lees ook:
koop vrijdag tussen 18u en 20u jouw ticket voor Racing-Hasselt in het chalet
koop tot zaterdag 17u jouw ticket in onze digitale ticketshop: handig én snel