Racing ligt uit de beker: “Zuur, maar niet overrompeld”

Racing heeft in de 6e ronde van de Croky Cup net niet kunnen stunten op het veld van THES Sport. De club uit 1e nationale klopte onze jongens zaterdagavond in eigen huis met 2-0.

Coach Greg Vanderidt had enkele veranderingen in petto in zijn basisteam. Zo kwamen onder meer Gregory Carrez, Maxim Versteeven, Max Van der Brempt, Ruben Smet en Jonas Laureys aan de aftrap.

Racing startte scherp in zijn nieuwe opstelling, zo was de eerste kans voor de bezoekers: Carrez besloot op de doelman van THES.

Gaandeweg kwam THES beter in de match. Op het halfuur moest Smet de meubelen redden met een fantastische ingreep toen Voca doorbrak. Smet zou ook daarna nog uitpakken met goeie reddingen.

Toch had onze doelman geen verhaal tegen de 1-0, toen een vrije trap iets voor het uur voorbij alles en iedereen dwarrelde.

Racing was op achtervolgen aangewezen en moest op zoek naar de gelijkmaker. Alan Mayanga en Yaric Schaessens, tijdens de rust ingevallen, deden hun duit in het zakje, maar scoren lukte niet.

Het was integendeel THES dat in de slotfase op 2-0 kwam, toen Racing de bal niet wegkreeg en Voca Smet omspeelde. Meteen ook de eindstand, toch een beetje zuur voor Racing, dat zijn huid duur verkocht.

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, Knollenburg, De Paepe, Kerckhofs, Guldix (46′ Hmouda), Van der Brempt (46′ Schaessens), Laureys, Mrani, Carrez en Versteeven (46′ Mayanga)

“Strijd en passie, dat kan ik alleen maar appreciëren”

Greg Vanderidt reageerde na afloop als een trotse coach voor de camera van Radio Reflex, dat de wedstrijd live becommentarieerde.

“Het was een felle wedstrijd. Er stond veel op het spel, want je wil elke match winnen. Dat typeert onze ploeg dit jaar: strijd en passie. Dat kan ik alleen maar appreciëren.”

“Tot de 1-0 hadden we alles onder controle, maar toen kregen we een vrije trap tegen terwijl we net ervoor zelf eentje hadden kunnen krijgen.”

“De 2-0 was een weggeefgoal, dat kan gebeuren. Als je niks doet, kun je ook niks verkeerd doen.”

“De kleine kansen die wij kregen gingen er niet in, terwijl je net dat beetje geluk nodig hebt tegen een sluwe en mature ploeg die een wedstrijd kan bevriezen.”

Ondanks de uitschakeling zat Racing niet in zak en as. Dat was ook helemaal niet nodig.

Greg Vanderidt: “Het is zuur dat je door deze tegengoals verliest, maar we zijn niet overrompeld door een topploeg uit 1e nationale. Op zich ben ik tevreden over de prestatie van mijn ploeg.”

“De startopstelling heeft ons ook geen ongelijk gegeven. Ik wilde met een bepaalde bezetting en frisse spelers starten, op een groot en breed veld.”

“Jongens die tot nu toe veel gespeeld hebben, konden na de rust dan wat frisser inkomen. Ik wilde niemand overbelasten. Dat is allemaal doorgesproken met de spelers.”

Nu is het al uitkijken naar de komende twee competitiewedstrijden, want Racing speelt zowel woensdag als zaterdag thuis.

“De competitie is en blijft het belangrijkste: we staan voor een heel belangrijk tweeluik met City Pirates en Wezel. Daar moeten we het maximum uithalen om met een goeie start te kunnen pronken”, besloot Greg Vanderidt.