Coach Greg voor THES-Racing: “Mes tussen de tanden”

Zaterdagavond speelt Racing in de 6e ronde van de Beker van België in Tessenderlo. THES Sport is de gastheer voor groen-wit.

Na eerdere beker-overwinningen tegen Houffalize, Montignies en Rochefort wacht met THES Sport een zware brok, een vaste waarde uit 1e nationale.

Het wordt geen sinecure om THES opzij te schuiven richting de 1/16e finales, waarin de clubs uit 1e klasse in de dans springen, maar Greg Vanderidt en zijn spelersgroep gaan het uiteraard wel proberen.

Coach, is alles goed verlopen deze week na de draw op Bocholt vorige zondag?

“Na een voorbereiding 3 wedstrijden met inzet spelen in 1 week tijd kruipt in de kleren. Bocholt was de 3e wedstrijd na onze matchen tegen Rochefort en Overijse.”

“Daarom hebben we deze week de trainingen aangepast en volledig gefocust op herstel.”

Was je ontgoocheld na de 1-1 in Bocholt?

“Onmiddellijk na het fluitsignaal wel. Ik vind dat het beste paard de haver niet heeft gekregen.”

“Dan spreek ik enkel over het resultaat, want we speelden op Bocholt hoe we het hadden gepland: aanvallend en dominant.”

“We kunnen dan ook niemand iets verwijten over dit puntenverlies. Iedereen deed zijn best en ging er 100% voor.”

“Als we deze wedstrijd vergelijken met die van 6 maanden geleden op Bocholt, dan kunnen we weldegelijk spreken over een merkbaar verschil, op alle vlakken.”

Wie mis je zaterdagavond op THES?

“Het is een dubbel gevoel. Enerzijds moeten we er niet flauw over doen en moeten we gaan om te stunten tegen THES, anderzijds wacht ons volgende week woensdag en zaterdag weer een belangrijk tweeluik voor de competitie.”

“We hebben aan Wezel gevraagd om de wedstrijd van zaterdag een dag op te schuiven naar zondag, maar dat hebben ze geweigerd, waardoor we dus maar twee dagen herstel tussen City Pirates en Wezel hebben.”

“Dat wil zeggen dat de spelers die momenteel niet 100% fit zijn extra dagen rust krijgen.”

“Na de vrijdagtraining hakken we alvast de knopen door. Jens Heyvaert en Dries Ventôse zijn nog twijfelachtig. Jonas Laureys komt dan weer bij de selectie na een goede trainingsweek.”

Wat voor een ploeg is THES Sport eigenlijk?

“Kijk naar hun eindklassement de laatste 5 jaar in eerste amateur: steevast in de top 5 en zelfs kampioen, maar geen promotie gemaakt door licentieperikelen…”

“Er zijn een paar spelers vertrokken in de zomer, maar ze zijn stuk voor stuk vervangen door toppers die deze ploeg nog sterker heeft gemaakt.”

“We zullen zaterdag kennismaken met een topploeg uit eerste nationale, waarin alles sneller en juister wordt uitgevoerd, zeker op hun kunstgrasveld.”

Hoe vatten jullie de bekermatch op: als een opstapje naar meer (in de 1/16e finales komen de eersteklassers erbij), of als een soort tussendoortje?

“Tussendoortjes? Die bestaan niet op Racing…”

“We zullen met het mes tussen de tanden ons vel duur verkopen, zodat onze supporters waar krijgen voor hun geld, ongeacht het resultaat. De bekermatch op Lierse-Kempenzonen vorig seizoen was daar een voorbeeld van.”

Veel succes in Tessenderlo, Racing!

Supporters, de wedstrijd is met een buscombi, alle inschrijvingen daarvoor zijn afgesloten.

Wie niet gaat kijken, kan de match met tekstupdates volgen op onze Facebook-pagina of naar een live-verslag luisteren op Radio Reflex.