Racing kopje onder in Turnhout

Na de uitgestelde thuiswedstrijd van vorige week zaterdag kon Racing een aantal spelers recupereren voor de uitwedstrijd op Turnhout.

De partij begon vrij opgaand met de bezoekers die een aantal mooie combinaties brachten onder de aanmoedigingen van de talrijk meegereisde supporters. We konden in de eerste 20 minuten twee goede mogelijkheden noteren en dit langs beide zijden. Even voor het halfuur was er een lob van Doncos die ei zo na in doel belandde.

Even later was er een goede tussenkomst van een alerte Smet nodig om de thuisploeg van het openingsdoelpunt te houden. Racing kon wat drukken maar miste de scherpte om de kansen te verzilveren.

Na de pauze kwam Ventose in de plaats van Van Der Brempt. Na amper 5 minuten kwam Turnhout op voorsprong, Smet moest op een hard schot de bal lossen en in de herneming kon Wils scoren.

We waren 66 minuten ver wanneer Ventose het veld moest verlaten, ook Heyvaert verliet het veld. In hun plaats kwamen Van Delm en Hmouda.

Tien minuten voor het einde kwam de thuisploeg op 2-0, einde verhaal voor groen-wit dat puntenloos huiswaarts moest keren.

Hopelijk kan het zich woensdag- en zaterdagavond thuis herpakken tegen respectievelijk Beringen en Nijlen.

Racing speelde met: Smet, Van Der Zyp, Guldix, Doncos, Heyvaert (66’ Hmouda), Weuts, Van Der Brempt (46’ Ventose —> 66’ Van Delm), Wout Kerckhofs, Bram Kerckhofs, Carrez en Put.

Gele kaarten: Wout Kerckhofs, Carrez en Van Der Zyp.