Dave De Herdt voor Turnhout-Racing: “Elk nadeel heb zijn voordeel”

Na een weekend onderbreking neemt Racing de draad van de competitie weer op.

Zaterdagavond wordt groen-wit in Turnhout verwacht. “De Binken” hebben na 3 matchen 4 punten.

Turnhout won zijn eerste match op Wellen (0-1), verloor zijn tweede van Lille United (0-2) en speelde zijn derde vorige week gelijk in Betekom (2-2).

Racing telt na twee matchen, dus één match minder dan Turnhout, ook 4 punten. Door coronabesmettingen bij Beringen zag Racing zijn wedstrijd vorig weekend geannuleerd.

Trainer Dave De Herdt blikt vooruit op de wedstrijd.

Dave, was het nu een voor- of een nadeel dat je vorig weekend niet moest spelen?

“Een voetbalicoon (Johan Cruijff) heeft ooit gezegd “Elk nadeel heb zijn voordeel”. En dat klopt ook wel, ook nu…”

“Racing-spelers die net fit waren of nog niet fit genoeg waren hebben door die uitgestelde match extra tijd gekregen om fit te geraken.”

“De andere spelers hebben dan weer genoten van het vrije weekend. Maar het grootste slachtoffer is de club, want financieel is dit opnieuw een tegenvaller. We lopen heel wat inkomsten mis.”

“Ik kan alleen maar hopen dat onze supporters ons in de komende Europese week, met zaterdag Turnhout en dan de thuismatchen op woensdag tegen Beringen en zaterdagavond tegen Nijlen, door dik en dun steunen. Dan zal de club er ook wel bij varen.”

Hoe heb je de voorbije twee weken doorgebracht?

“De eerste week was het zeer moeilijk, aangezien we heel wat spelers misten op training. Die gasten hebben er toen alles aan gedaan om speelklaar te geraken voor de wedstrijd van vorig weekend.”

“Tactisch was dit voor mij en de ganse groep dus niet zo simpel. Toen we vrijdagnamiddag het nieuws vernamen dat de wedstrijd niet kon doorgaan, heb ik onmiddellijk beslist om zaterdagochtend te trainen, zonder de jongens die niet 100% waren.”

“Samen met enkele spelers van onze beloften hebben we er toen een leuke training van gemaakt. 2 uur hard gewerkt, maar ook veel gelachen. En ‘s avonds is de hele technische staf gaan scouten, elk een andere wedstrijd. Vanaf maandag hebben we onze focus dan volledig op Turnhout gericht.”

Wie mis je morgen?

“Enkel Lars Bielen en Jens De Paepe, voor de rest is iedereen fit.”

“Jens is ondertussen geopereerd, maandag gaan de draadjes eruit. En dan kan hij stillaan opdrijven.”

“Lars is afgelopen week begonnen met lopen en zal de intensiteit volgende week opdrijven.”

Is Turnhout een ploeg die in deze competitie zal meespelen voor de prijzen?

“Turnhout is een team dat nooit in de problemen zal komen dit seizoen. En dan wil dat automatisch zeggen dat er bepaalde momenten zullen zijn in de competitie dat ze uitzicht hebben op meer.”

“Maar dan denk ik vooral een periodetitel of een plaats in de linkerkolom. Het is ook nog iets te vroeg om te zeggen welke ploeg het zal halen. Deze reeks is zeer zwaar en elke week opnieuw zullen we tot het gaatje moeten gaan.”

“Zelf hebben we Turnhout 3x gezien, dat is het voordeel van een uitgebreide staf te hebben. En ik weet één ding zeker: er zal volk in het park wandelen, maar voor ons zal het geen avondwandeling worden. We moeten vol aan de bak als we punten willen meebrengen naar Mechelen.”

Veel succes, Racing, zaterdag in Turnhout!

Praktische info voor de Racingers:

– de Racing-fans die met eigen vervoer naar de wedstrijd gaan, moeten parkeren naast de Parklaan, ter hoogte van het D’office Center en dan de wandelroute volgen. Gebruik de oversteekplaats aan de verkeerslichten, volg het voetpad naast de Steenweg op Tielen om zo de dreef naar het stadion in te gaan.

– na de wedstrijd wordt iedereen verzocht dezelfde weg te nemen om huiswaarts te keren.

– genodigden van Racing kunnen op aangeven van hun legimitatie, te tonen aan de steward, toegang tot de zittribune krijgen.