Racing komt op Turnhout niet verder dan 4e gelijkspel in 5 matchen

Racing is zaterdagavond op het veld van Turnhout op een gelijkspel blijven steken.

Coach Greg Vanderidt had zijn basisteam op enkele plaatsen veranderd. Kurt Weuts en Arne Knollenburg zaten op de bank, Hatim Akarom (hamstringblessure) en Roy Mauro (pas papa geworden) zaten niet in de selectie.

Gregory Carrez werd in een vooruitgeschoven positie gezet, Ilias Harrou op de rechtsachter en Jerko Guldix op het middenveld.

Turnhout begon scherp aan de partij, gesterkt door drie overwinningen op een rij. Ruben Smet moest een keer of twee bij de pinken zijn op pogingen van de thuisploeg.

Racing zette er vanaf de openingsminuut karakter en wilskracht tegenover. Halfweg de eerste periode nam groen-wit de controle over en kwam Dries Ventôse een teentje tekort om aan de tweede paal een cross binnen te tikken.

Even voor het halfuur dreigde Racing een tweede keer. Gregory Carrez ging de diepte in, kwam oog in oog met de uitgelopen doelman en schoof de bal net naast de verste paal.

En nog was het Mechelse gevaar niet bezworen, want net voor de rust zette Carrez Ventôse alleen voor de keeper, maar die laatste hield de 0-1 met een goeie redding uit zijn doel.

In de tweede helft startte Turnhout opnieuw sterk. Smet moest een schot redden en deed dat prima. Racing antwoordde met een gevaarlijke kopbal van Jens De Paepe en een knal van Carrez.

Gaandeweg droogden de kans op. Het publiek, met een 100-tal Racing-fans die de buscombi getrotseerd hadden, kreeg een evenwichtige strijd te zien waarin Racing de bakens probeerde te verzetten, maar geen grote kansen meer kon versieren.

Zo eindigde het duel op 0-0. Voor Racing is dat het 4e gelijkspel in de laatste 5 wedstrijden.

Komende zondag volgt de beladen derby tegen de beloften van KV Mechelen. Die wedstrijd in het Oscar Vankesbeeckstadion begint om 15u, de tickets kun je alleen in voorverkoop kopen (klik hier voor alle info).

Racing speelde met: Smet, Spaenhoven, De Paepe, Kerckhofs, Harrou, Guldix, Heyvaert, Hmouda, Mrani (71′ Weuts), Carrez, Ventôse.

Gele kaarten voor Racing: Heyvaert en Hmouda